Skoči na glavno vsebino

Jesenska tržnica 2018

Že tradicionalna jesenska tržnica je v četrtek, 25. 10. 2018, poleg učencev, vključenih v podaljšano bivanje, privabila tudi veliko učiteljev ter staršev in starih staršev.

Za vesel uvod je poskrbel otroški pevski zbor, ki jih je za nastop pripravila Florijana Žnidaršič. Ubrano in igrivo so nam zapeli pesmico Sedem lisičic, učenci 4. razreda pa so deklamirali avtorsko pesmico Iana Avsca o jeseni. Učiteljice smo pripravile degustacijo jedi iz jesenskih pridelkov: slane pajkce, sadna nabodalca, ocvrte miške in domač jabolčni sok..
Večji del priprav poteka doma, v sodelovanju s skrbnimi starši, ki pomagajo pri pripravi “ponudbe”. Trgujemo po starinsko – imamo blagovno menjavo, kar se nam zdi še najbolj pravično, pa tudi najbolj preprosto. Kar imamo, zamenjamo za tisto, česar nimamo doma, a to želimo in potrebujemo. Tudi letos je bila pestra izbira – od jabolk, pora, peteršilja, do sirupa iz drnulj, slivove marmelade in zeliščnih šopkov … Vedno najprej zmanjka buč in kostanjev in tako je bilo tudi letos, nekaj kostanjev pa smo prihranili za kostanjev piknik.
Bilo je glasno, pestro, zanimivo in poučno. Vsak je odnesel domov še nekaj, kar je “kupil”. Doma so si učenci v krogu družine pridelke in izdelke ogledali in se ob tem ob pogovoru tudi verjetno veliko naučili.

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost