Skoči na glavno vsebino

Tek trojk v Ljubljani

?

Na delovno soboto, 11. maja 2019, smo izvedli športni dan za učence od 6. do 9. razreda. Odšli smo v Ljubljano, kjer je nekaj učencev odšlo na pohod po Ljubljani z vzponom na grad, 22 učencev naše šole pa se je udeležilo že 63. tradicionalne prireditve »Pot ob žici«, ki vsako leto organizira tudi tekmovanje v teku trojk za učence osnovnih šol.

Ob prihodu v Ljubljano smo se razdelili v dve skupini. Manjša skupina učencev je odšla na pohod, ostali pa smo se po dvigu štartnih številk z avtobusom odpeljali na štartno mesto, kjer so se učenci preoblekli in uredili za začetek teka. Ta se je hitro približeval. Najprej so štartali učenci srednjih šol, 10 minut za njimi pa so se proti Kongresnemu trgu, kjer je bil tudi cilj, pognali učenci osnovnih šol.

Za nekaj učencev je bilo to prvo srečanje s 3 kilometrsko progo. Dobro so opravili svojo nalogo. Po napornih 3 kilometrih so se na cilju odpočili in okrepčali s sadjem ter odžejali z vodo. Trojka deklet (Neli M., Lana B. in Tajda D.) je dosegla 17. mesto izmed 185 dekliških trojk, s časom 16 minut in 32 sekund. Trojka učencev (Tjaž d., Aleš D. in Anže F.) je dosegla 19. mesto s časom 14 minut 17 sekund izmed 164 fantovskih trojk. Takoj za njimi so se uvrstili trojka Miha M., Urban Z. in Ian Č., ki so dosegli 20. mesto in čas 14 minut in 18 sekund. Več o dosežkih ostalih trojk si lahko pogledate v spodnji povezavi. Čestitke tako za res dobre uvrstitve kot tudi za uspešen prihod v cilj vseh 22 učencev!

Po počitku in preoblačenju smo odšli na sprehod po ulicah Ljubljane, kjer smo se srečali tudi z drugo skupino učencev. Učenci so si privoščili sladoled ali kakšno drugo sladico, ter izmenjevali izkušnje sobotnega dopoldneva.

Povezava do uradnih rezultatov:

https://www.pohod.si/Rezultati.aspx

Učitelj: Matjaž Kešanski

 

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost