Skoči na glavno vsebino

Odmevna stojnica naše šole na Paradi učenja v Postojni

Letos se je naša šola prvič udeležila kulturno-izobraževalnega dogodka, Parade učenja, ki ga je organizirala Ljudska univerza Postojna v sodelovanju z Občino Postojna. Letošnji slogan »Naj znanje raste« je na prizorišče pritegnil kar 40 različnih ustanov, društev in drugih izobraževalnih, ustvarjalnih ter kulturnih organizacij. Prav vsi smo prispevali kamenček v pisanem mozaiku priložnosti za vseživljenjsko učenje. Dogajanje na stojnicah je spremljal pester glasbeni in plesni program.

Na stojnici OŠ Košana smo prikazali utrinke medgeneracijskega sodelovanja z Marjanom Česnikom, Roberto Noemi ter skupino Urbanščice. Predstavili smo šolski ekološki vrt, predvsem kompostiranje, delo v sadovnjaku ter šolski kokošnjak. Naš vrt je prijeten kotiček, kjer se učenci radi družijo,  igrajo, učijo in delajo.

V letošnjem letu je šola izdala dve knjižici: Domača čistila in kozmetika ter Domači pripravki in nasveti za zdravje. Obe odražata trajnostno naravnanost šole, zato smo se odločili, da jih predstavimo na stojnici na poseben način. Iz vsake smo namreč vzeli nekaj receptov ter po njih pripravili: veganski kruhec, mehčalce, različne negovalne in zdravilne kreme, zeliščni napitek za ledvice in semenske bombice. Predstavitev smo zaokrožili s ponudbo sadik jagod z našega vrta, jajci in semeni različnih buč. Za piko na i so šolske kuharice dodale odlično jagodno pecivo.

Stojnica je kljub slabemu vremenu pritegnila precej obiskovalcev, saj je bila naša predstavitev res pestra, zanimiva, pa tudi zdrava in sladka. Če nas niste utegnili obiskati letos, pa pridite naslednje leto, zagotovo boste našli kaj zase!

 

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost