Skoči na glavno vsebino

Ura pravljic v Parku Škocjanske jame

V Mreži šol Parka Škocjanske jame so naši prvošolci letos sodelovali s svojimi ilustracijami. S pisanimi barvami in otroško domišljijo so predstavili svoje poglede na medsebojno pomoč nekoč. Za sodelovanje so bili nagrajeni z izletom v Škocjanske jame ter k poslušanju dveh pravljic. Na izletu pa se je lahko vsakemu učencu pridružil tudi en spremljevalec.

Pred kongresnim centom Pr’Nanetovh sta nas pozdravili vodji Mreže šol, gospe Darja in Vanja. Prijazna vodiča sta nas pospremila skozi predore, dvorane in mostove čudovitega podzemnega sveta Škocjanskih jam. Prvošolci so vneto klepetali, hkrati pa tudi poslušali tiho šumenje in gromko bučanje reke v globinah. Po prijetni hoji nas je čakala prava atrakcija – prevoz z gondolo vzpenjačo!

V kongresnem centru je sledil težko pričakovani posladek: domač sok, potica in simpatični piškotki v obliki netopirjev.

V dvorani pa sta bili že pripravljeni pripovedovalki pravljic: z gledališčem kamišibaj sta nama predstavili pravljico o netopirjih in eno po domače: o potočnih rakih. Učencem so bila razdeljena še priznanja za sodelovanje, v kletnih prostorih pa smo si ogledali razstavljene otroške umetnine.

Prijetno utrujeni smo se z avtobusom odpravili proti domu.

 

 

 

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost