Skoči na glavno vsebino

Obiskala nas je gospa Dušica Kunaver

V sredo, 29. 5. 2019, nas je na šoli obiskala in razveselila gospa Dušica Kunaver. Večina učencev še ni slišala tega imena, učiteljice pa smo o njej povedala, da je ljubiteljica kulturne, nesnovne dediščine in zbirateljica ljudskega izročila. Ob vstopu v učilnico, skupaj z gospo Katarino Česnik ter ravnateljico Nevo Brce, nas je pozdravila z velikim nasmeškom in toplimi besedami.

Kar takoj je prešla na stvar, da nam bo zaupala eno pripovedko in eno pravljico. Vživeto so tako tretješolci in petošolci kot tudi učiteljice, skupaj z ravnateljico prisluhnile enkrat majhnemu škratu iz Železnikov, drugič pa kralju in Janezu, ki jih je »zaigrala« naša gostja. Pripovedna urica, skupaj s pesmicama, ki smo jih zapeli, vsem minila prehitro. Tretješolci so pod mentorstvom učiteljice Cecilije Pavlovič narisali vesele pomladne risbice in zapisali zahvali za obe naši obiskovalki.  Poklonili so jima še pisana šopka dišečih  cvetlic. Obe sta bili ganjeni ob teh srčnih pozornostih učencev in učiteljice. Gospa Česnik je ob koncu učencem ter naši knjižnici podelila delovne zvezke »Culturecovery«. Le-ta  je nastal v mednarodnem projektu v katerega je vključena tudi občina Pivka.

Tako prisrčno, kot je gospa Kunaver vstopila v našo učilnico, se je od nas tudi poslovila – s širokim nasmehom in željo, da se še kdaj srečamo. Tudi mi smo si potihem zaželeli, da se še kdaj skupaj družimo v pravljičnem svetu.

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost