Skoči na glavno vsebino

Razstava Šolski vrtovi skozi zgodovino

Naša šola je v lanskem šolskem letu sodelovala na razstavi Kdor seje, ta žanje.  Razstava je bila na ogled v oktobru 2018 v Notranjskem  muzeju v Postojni.  Na njej so predstavili zanimiv pregled razvoja šolskih vrtov skozi zgodovino. Kdor si je ni uspel ogledati, je lepo vabljen k ogledu razstave v prilagojeni – potujoči obliki v naši šoli (pred šolsko knjižnico), ki bo na ogled cel september.

Na otvoritvi razstave, ki je bila ta petek , 6. 9. 2019, se je predstavil otroški pevski zbor s pesmima Čarodej in Lepa Anka. Na violino ga je spremljal Ian Avsec. Nagovorila nas je etnologinja in muzejska svetnica, ga. Magda Peršič, ter nam nanizala zanimive podrobnosti iz zgodovine šolskih vrtov na našem področju. Dopolnila jo je ravnateljica šole, ga. Neva Brce, ki je spregovorila o oživljanju  našega šolskega vrta v zadnjem desetletju.  Vedno bolj se zavedamo  možnosti, ki nam jih nudi narava okrog šole za sproščeno gibanje, ustvarjalno igro z naravnimi materiali in delo na šolskem vrtu.

Uvodnemu delu je sledil ogled razstave in degustacija. Obiskovalci razstave so lahko spoznavali zelišča preko različnih čutil: preko vida, okusa, dotika in vonja.V pokušino smo jim pripravili bazilikin pesto, tri vrste zeliščnih piškotov ter različne napitke z dodatkom zelišč.  Učenci so radovedno preizkusili brinovo mazilo ter izbrali milo, ki ga sedaj uporabljajo za umivanje rok pred obroki.

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost