Skoči na glavno vsebino

Jesenska tržnica 2019

Letošnja jesenska tržnica je zaživela v sredo, 23. 10. 2019. S pestrim glasbenim uvodom so nas tokrat razvajali četrtošolci Zala, Damjan, Živa in petošolca Ian in Klemen. Svoje pesmice so recitirali Žan, Nejc, Mihael, Mark in Luka.  Program sta povezovala Mark in Žan.

Sledilo je menjavanje pridelkov in običajen prijeten živžav, ki spremlja dogovarjanje. Pestra ponudba na tržnici je poskrbela, da so sadje, zelenjava, jesenski plodovi in razni shranki hitro našli pot do novih lastnikov. Potem so se lahko v miru posvetili pokušanju različnih jedi.

Degustacijska miza se je šibila pod raznovrstnimi jesenskimi in manj jesenskimi dobrotami. Izbirali smo lahko med: skutnim pecivom, jabolčno pito, različnimi kostanjevimi kroglicami, košanskimi vetrci, pajki, lečinim namazom, hokaido zavitkom, zeljanico, datljevimi grižljaji, piškoti, jesensko sončnico, sivkinimi piškoti, jabolčnimi cvetovi, jabolčnimi mafini, cvetačnim narastkom, rogljički, domačim gostim sokom, pečenimi kostanji in čokoladno klobaso. Da je bila takšna izbira, so bili krivi učenci podaljšanega bivanja, njihovi učitelji ter pridne stare mame in mame. Staršem in starim staršem se iskreno zahvaljujemo za pomoč pri pripravi degustacije, vsem obiskovalcem tržnice pa za prijetno druženje in podporo, ki ste nam jo izkazali s svojo prisotnostjo. Brez vas jesenska tržnica ne bi bila tako uspešna in prijetna.

 

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost