Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi – Bohinj 2020

Pozdravljeni!

Naši petošolci in šestošolci bodo ta teden (2. 3.-6. 3. 2020) preživeli v šoli v naravi v CŠOD Bohinj.


ponedeljek, 2.3. 2020

9:30 – Učenci in spremljevalci sporočajo, da so srečno prispeli v sončen in zasneženi Bohinj. Vsi se počutijo odlično in so že na avtobusu proti smučišču, Voglu.


Ko smo v CŠOD odložili našo prtljago, smo pripravili našo smučarsko opremo in se z gondolo povzpeli na Vogel. Ob prihodu na smučišče smo se razveselili sončnih žarkov in snega.

Glede na naše smučarsko znanje, so nas vaditelji razdelili v tri skupine. Začetniki so prve izkušnje na smučeh spoznali z gospo Tino. Nekaj učencev je skupaj z vaditeljico Kim utrjevalo znanje smučanja. Učenci, ki že zelo dobro smučajo, pa so smučali skupaj z učiteljem Matjažem.

Ob 13:00 smo se z gondolo odpeljali nazaj v center, kjer smo pojedli kosilo in se namestili po sobah. V popoldanskem času je sledilo še predavanje o varnosti na smučišču in nekaj prostega časa, katerega smo izkoristili za druženje in mini turnir v namiznem tenisu.

Po večerji je sledil nočni sprehod do Ribčevega Laza. Čeprav smo dan začeli s sončnimi žarki, smo za pohod potrebovali pelerine. Kljub temu da je deževalo, smo se imeli lepo.

Pošiljamo vam lepe pozdrave iz Bohinja 🙂 !


torek, 3.3. 2020

Spočiti in naspani smo se takoj po zajtrku odpravili na smučišče. Za razliko od včeraj nas je na Voglu, namesto sončnih žarkov, pričakalo sneženje. Kljub temu smo, željni novih znanj, nadaljevali naš smučarski tečaj.

In očitno smo sneg prinesli tudi s sabo v dolino, saj je popoldne snežilo tudi pri nas.

V popoldanskem času smo utrjevali znanja orientacije. Najprej smo znanje obnovili, potem pa veščine s kompasom preizkusili tudi v praksi.

Večer smo zaključili z zimskim kvizom.

Lep pozdrav 🙂 !


sreda, 4. 3. 2020

Danes zjutraj, smo bili ob vzpenjanju na Vogel, priča čudovitemu razgledu na Bohinjsko jezero. Na smučišču smo se razdelili po skupinah in pridno smučali. Vsak dan nam gre bolje J.

Popoldanske aktivnosti smo preživeli zunaj, kjer smo se učili nordijske hoje. Šli smo tudi na krajši pohod ob Bohinjskem jezeru.

Svoj prosti čas radi preživljamo tako, da se družimo ob raznih igrah. Zelo priljubljen je namizni tenis (mogoče pa pripravimo kakšen šolski turnir, ko se vrnemo domov) in pa igrica Jungle speed J.

Zvečer nam je gospa Marija predstavila zanimivosti Triglavskega narodnega parka, svoje znanje pa smo utrdili s tombolo. Večer smo zaključili s praznovanjem Jernejevega rojstnega dne, potem pa smo prav hitro zaspali.

Kot lahko vidite, nam ni niti malo dolgčas. Še dvakrat spat in se vidimo.

Pošiljamo vam lepe pozdrave 🙂 !


četrtek, 6. 3. 2020

Tudi to dopoldne smo preživeli na smučišču. Danes so smučarji nadaljevalci imeli to srečo, da so na smučišču odprli še nekaj dodatnih prog.

Današnja popoldanska aktivnost je bila učencem zelo zanimiva. Potem, ko so se naučili kako se pravilno strelja z lokom, so se učenci pomerili v pravem lokostrelskem tekmovanju.

Poleg lokostrelstva so se učili tudi cirkuških veščin. Nekateri so že pravi »đonglerji«.

Udeleženci šole v naravi pa niso uspešni zgolj v smučanju, ampak tudi v gospodinjskih opravilih (lahko jih preizkusite doma). Dežurni učenci vsakodnevno skrbijo za pripravo pogrinjkov in pospravljanje jedilnice. Pohvalo pa si zaslužijo tudi za čiste in pospravljene sobe. Vsako jutro se je komisija podala na ocenjevanje, danes zvečer pa smo razglasili in nagradili zmagovalce.

 

TOREK, 3. 3. 2020

 


 

 

 

?

?

?

?

?

?

?

?

Vir fotografije: https://www.csod.si/dom/bohinj?language=en

(Skupno 616 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost