Skoči na glavno vsebino

Na Postojnskem trenutno dve okužbi

Na novinarski konferenci, ki je potekala danes ob 14. uri so stanju v regiji spregovorili glavni akterji dogajanja: regijski poveljnik civilne zaščite za notranjsko Sandi Curk, direktorica ZD Postojna Irena Vatovec ter župana občin Postojna in Pivka, Igor Marentič in Robert Smrdelj.

Glavni razlog za sklic novinarske konference sta bili dve okužbi s korona virusom na Postojnskem. Ena oseba se je verjetno okužila na smučanju v Italiji, druga pa je imela v sosednji državi poslovni stik. Obe okuženi osebi sta ob prihodu v Zdravstveni dom Postojna dosledno spoštovali protokol, v karanteni je tudi 11 z njima povezanih oseb, ki na rezultate testov še čakajo.Trije družinski člani teh dveh oseb delajo v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, vendar je po besedah direktorice postojnskega zdravstvenega doma Irene Vatovec strah pred prenosom okužbe odveč. “Te osebe niso mogle okužiti otrok že prej, ker nimajo znakov bolezni, saj se bolezen ne širi preko zdravih ljudi. Te osebe so sedaj v karanteni, v samoopazovanju. Če bodo šele razvile znake bolezni, pa so sedaj ustrezno odstranjene z delovnega mesta. Medtem pa morajo biti ukrepi v šolah in vrtcih taki, kot so bili že napovedani,” je dodala.

Da je situacija pod nadzorom in panika ni potrebna, mirita tudi župana Marentič in Smrdelj, Sandi Curk pa je pa je povzel dogajanje v celotni regiji. Vsi so pozvali k spoštovanju ukrepov, ki sta jih v prvi vrsti podala Vlada in Nacionalni inštitut za javno zdravje RS, podrobneje pa sta ga opredelili tudi obe občini za svoje območje.

Celotno novinarsko konferenco lahko poslušate v pripetem posnetku.
Celotna objava ▷

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost