Skoči na glavno vsebino

TD Voda – 22. 4. 2020 – poročilo

V sredo, 22. 4. je bil za učence 6., 7., 8. in 9. razreda organiziran tehniški dan na temo vode.

Glavni poudarek je bil na ogledu dokumentarnega filma Žejni svet. Učenci so fotografirali naravo in vode v okolici, rešili kviz Kahoot ion beležili količino popite ali porabljene vode.


Nekaj poročil učencev


V spodnjem grafu vam pošiljam spremljanje količine popite vode tekom celotnega dneva. Ob enem bi vam rad sporočil, da zelo pazim koliko vode popijem, ker sem imel še približno eno leto nazaj dehidrirano telo. Namreč lani v podobnem času sem imel le 43% količine vode v telesu, kar je zelo malo za otroka. Imeti bi jo moral okrog 55%. Pred dobrim mesecem sem jo imel 50%. To pomeni, da kljub kontroliranem in načrtnem vnašanju količine vode v telo zelo počasi napreduje količina vode v telesu. Približno le 1% na mesec.

Luka Ša.


Pošiljam vam nalogo iz naravoslovnega dneva. Ogledal sem si film, rešil kviz, naredil mlinček, ker je bil dan zemlje sem tudi pobiral odpadke po vasi. Ker v potoku ni bilo vode sem mlinček preizkusil kar pod pipo.

Luka B.


Miha S.


Na tehnični dan sem si ogledal film v spletni učilnici ter rešil kviz. Z mamo sva se odpravila na sprehod ob potoku Farjevec. Nato pa sem se še vozil  s kolesom.

     Andraž Sitinger

Naša družina je cel dan beležila, koliko vode je vsak član spil. S temi podatki sem izdelal graf, ki prikazuje koliko vode je vsak spil.

Jaka D.


Sam sem spil nekaj manj vode, sem pa spil še nekaj mleka, ker ga obožujem in ga večkrat pijem kar za žejo. Lep pozdrav.

Aljaž D.


Na tehniški dan sem si ogledala dokumentarni film ŽEJNI SVET. Zvečer pa smo se z družino sprehodili do nekega izvira pri Gornji Košani.

Žana P.


Pogledal sem film Žejni svet. Žal sem zamudil rok za reševanje kviza.

Sem pa obiskal dva vodotoka v naši bližini: reko Reko in potok Škrnik. Fotografije prilagam.

Miha M.


MOJE MNENJE O FILMU ŽEJNI SVET

Dokumentarec o vodi in o žejnem svetu mi je bil še kar všeč. Naučila sem se tudi kakšno novo stvar in lastnost o vodi. Zdi se mi, da porabimo preveč vode, nekateri pa jo sploh nimajo oz. jo imajo malo in  onesnaženo ter zaradi tega tudi zbolevajo. Mislim, da bi morali imeti vsi enako količino vode, ne premalo ne preveč. Poizkusimo ne porabiti preveč vode in ne onesnaževati okolja.

Noemi S.


Z družino sem si ogledal dokumentarni film. Skupaj smo tudi odšli v bližnji gozd, kjer smo ugotovili, da je struga na nekaterih krajih čisto presušena in sem imel možnost hoditi po strugi, kjer je običajno voda (slika v prilogi). Seveda smo našli tudi vodo in v njej ribe.

Luka Šp.


Blaž S.


Samanta S.


MOJE MNENJE O FILMU

Film mi je bil dokaj všeč, saj je pokazal, kakšno življenje imajo ljudje po svetu. Videli smo lahko tudi, da nekateri ljudje, ki živijo tik ob vodi trpijo žejo zaradi velike onesnaženosti.

Najbolj všeč pa so mi bili zračni posnetki, ki so pokazali nekatere najlepše izdelke vode ter težko dostopne kraje po svetu.

            Abbi S.

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost