Skoči na glavno vsebino

Ustavil se je čas, prebudila se je solidarnost …

OŠ Košana že drugi mesec miruje. Kot bi se ustavil čas … Po stenah zimske slike, snežinke v knjižnici še vedno visijo s stropa. Vse je tako čudno in prazno … A to je samo navidezna resničnost, kajti šolske dejavnosti potekajo dalje, le znanje se širi po drugačnih poteh.

Sprememba, ki jo je začasno zaprtje šole povzročilo, nas je spomnila, kako zelo je šola pomembna. Ne le kot izobraževalna ustanova, saj znanje lahko pridobimo tudi na druge načine, ampak predvsem kot prostor socialnih stikov, pridobivanja prehranskih, delovnih in učnih navad, družabnega življenja, igre in zabave … Učenci in otroci so v njej preživeli večino dneva. Večina je tukaj pojedla vse obroke, razen večerje. Vse, kar se je pred meseci zdelo samoumevno – nasmeh, pozdrav, klepet, je sedaj pridobilo na veljavi. Same preproste stvari, kijih bomo sedaj bolj cenili.

V teh zahtevnih časih, ko se je naše življenje čez noč spremenilo, se je vsak po svoje spoprijel z vsakdanjimi izzivi. Včasih težjimi, drugič lažjimi. Včasih uspešno, drugič manj uspešno. Pravijo, da v težavah spoznaš prijatelja. In res se je na vsakem koraku čutila solidarnost, želja po pomoči sočloveku.

Tudi v Šolskem skladu smo razmišljali, kako bi lahko pomagali. Odločili smo se, da vsakemu učencu, ki ima subvencionirano kosilo, namenimo bon za prehrano. Tako smo razdelili 22 bonov v vrednosti 660 €. Denar, ki je bil zbran z lanskim dobrodelnim koncertom Kombinatk v Pivki, je bil tako porabljen v skladu z njihovo željo – za hrano.

Šolski sklad je v letošnjem šolskem letu zbral sredstva za nakup interaktivnega zaslona za učilnico 4. in 5. razreda, delno pa tudi za nakup prožne ponjave in novih golov. Z pomočjo vseh staršev, ki so se udeležili dobrodelnega koncerta ali po svojih močeh prispevali donacijo, je šoli uspelo kupiti tako ponjavo kot interaktivni zaslon. Oboje bo popestrilo pouk vsem sedanjim in prihodnjim učencem in otrokom.

Lepo je pomagati! Enkrat pomagamo mi drugim, drugič pomagajo drugi nam. Prej ali slej se vse povrne … Mi pa si najbolj želimo, da se povrne nazaj časi, ko bosta  šola in vrtec spet živela svoje pravo življenje!

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost