Skoči na glavno vsebino

Ministrica za šolstvo na obisku v Pivki

Povzeto po novici na spletni strani Občine Pivka:

V petek 18. septembra, je občino Pivka obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec. Srečala se je z ravnateljicama osnovnih šol, Nevo Brce iz Osnovne šole Košana in Alenko Tomšič iz Osnovne šole Pivka, vodjema vrtcev Lino Faletič in Klaro Gardelin ter predstavniki Občine Pivka, podžupanom Borisom Rebec, direktorico občinske uprave Mihaelo Smrdel in odgovorno za družbene dejavnosti Jano Knafelc Strle.

Beseda je tekla o aktualnih epidemioloških razmerah v lokalni skupnosti in izzivih, ki jih za šole in vrtce prinaša širjenje virusa COVID 19. Uvodoma je epidemiološko sliko  občini predstavil podžupan Boris Rebec, povedal je, da je občina po prvih zaznanih okužbah odreagirala s takojšnim sklicem Štaba civilne zaščite, ki je sprejel ukrepe. Le ti so se nanašali na zaprtje športnih objektov in prepoved prireditev v zaprtih prostorih.

Ravnateljica OŠ Pivka je ministrico seznanila z trenutno situacijo v šoli, povedala je, da je šola imela eno okužbo med zaposlenimi, in eno okužbo učenca. V karanteni je bilo iz tega razloga 40 učencev in tri zaposlene. Neva Brce ravnateljica OŠ Košana je obrazložila, da šola spremlja situacijo, vendar trenutno ne beležijo odsotnosti otrok. Obe šoli upoštevata priporočila ministrstva in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ministrica je poudarila, da se bo v šolstvu in vrtcih z modelom B skušalo nadaljevati čim dlje, saj si ponovnega zapiranja vzgojno izobraževalnih zavodov nihče ne želi.

Ministrica je obisk v občini nadaljevala z obiskom ekipe Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je izvajala testiranja pred podjetjem Pivka d.d. in podpisom pogodbe o sofinanciranju v Parku vojaške zgodovine.  ”

Vir novice ter povezava do fotografij.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost