Skoči na glavno vsebino

Spomladanska izmenjava

Končno smo dočakali spomladansko Izmenjavo oblačil, ki na šoli poteka že tretjič. Na pobudo društva Ekologi brez meja danes poteka izmenjava oblačil po celi Sloveniji. Bravo, Slovenci! Prvič pa smo se lotili tudi izmenjave knjig, saj je mesec april tradicionalno povezan s knjigami. Drugega aprila praznujemo Mednarodni dan knjig za otroke, 23. april pa Svetovni dan knjige. Zato smo današnji dan povezali z obiskom šolske knjižice in brali tudi pri pouku.

Izmenjava oblačil in knjig je potekala gladko, po razporedu in z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ. Žal še vedno opažamo, da se najbolj odzovejo mlajši učenci, starejših pa to ne pritegne. Kar precej učencev je povedalo, da imajo sorodnike, ki jim podarijo svoja oblačila, kar je tudi v duhu naše akcije.

Vsekakor je cilj, da vsakdo nekaj najde zase, bolj ali manj dosežen, zato smo na šoli zadovoljni in bomo s takšnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje. Že v tednu po prvomajskih počitnicah načrtujemo Izmenjavo sadik in semen, ki poteka na šoli že več kot deset let.

Lepo vabljeni k ogledu utrinkov z dogodka.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost