Skoči na glavno vsebino

Prvi podjetniški start up vikend

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo spodbujata aktivnosti namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi. Pod okriljem Podjetniški inkubator Perspektiva iz Postojna smo na Osnovni šoli Košana 24. in 25. 9. 2021 izvedli naš prvi podjetniški start up vikend.

Sodelovalo je 34 učencev iz Osnovne šole Košana in Osnovne šole Pivka, ki so bili razdeljeni po ekipah. Učence je vodila mentorica Urša Žorž.

Po ekipah je nastalo devet poslovnih modelov, ki so navdušili vse prisotne. Ekipe so izdelale tudi svoje pitch-e, ki jih so jih učenci predstavili na zaključnem delu v soboto. Strokovna komisija je spremljala njihove predstavitve in se med vsemi uspešnimi idejami zelo težko odločila za zmagovalce. Izbrali so tri zmagovalce:

  • Za naj idejo: Elektronski mešalček
  • Za naj pitch: Masažni nahrbtnik
  • Za najboljšo družbeno koristno idejo: Pametni smetnjak

Zmagovalne ekipe se bodo pripravljale še naprej ter se predstavile na regijskem nivoju programa. Učenci so bili pri delu zelo marljivi, delovni in uspešni. Za nami je prijeten in kreativen vikend.

Izjava ekipe, ki je zmagala z naj idejo

Na start up vikendu smo se imele super! Naučile smo se, da lahko sami naredimo veliko, ampak skupaj pa še več ter izvedele veliko več o podjetništvu. Mentorice so bile zelo zabavne in prijazne. Rade bi se jim zahvalile za vso pomoč in podporo pri tem projektu. Res smo vesele, da nam je to uspelo, saj je to zelo posebna izkušnja v življenju. (Sara, Noemi in Klara)

Izjava ravnateljice o sodelovanju na podjetniškem vikendu

Med odraslimi načeloma velja predsodek, da je podjetništvo samo za starejše in resne ljudi. Otroci iz naše šole so te stereotipe obrnili na glavo in nam pokazali, da znajo razmišljati podjetno. Njihove predstavitve so bile inovativne in presenetljivo izražene.

Podpiram sodelovanje s podjetniškim inkubatorjem in usmerjanje učencev v inovativne rešitve za boljši jutri. (Neva Brce, ravnateljica OŠ Košana)

Koordinatorica: Katja Čekada

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost