Skoči na glavno vsebino

Rakove delavnice na taboru za nadarjene

V petek smo se ob 17h odpravili v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu. Ko smo prispeli, smo se najprej razdelili po sobah ter odpakirali vso našo prtljago. Okoli 18:30 smo odšli na večerjo. Hrana je bila zelo dobra. Po večerji smo bili še malo v sobah ter zunaj na igrišču. Igrali smo nogomet, badminton, odbojko ter razne družabne igre. Zvečer smo odšli na kratek sprehod do gostišča ter se spoznavali. Z nami so bile še učenci iz osnovnih šol Hrpelje ter Prestranek. Pred spanjem smo si še izbrali sobotne delavnice ter okoli 23h odšli spat.

V soboto smo se zbudili ob 7:30 ter ob 8h odšli na zajtrk. Po zajtrku smo bili na igrišču ter ob 9h so se začele dopoldanske delavnice. Izbirali smo lahko med mnogimi zabavnimi delavnicami. Delavnice so trajale do 12h. Ob 13h smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli še malo prostega časa, nato pa še našo tradicionalno čokoladno tekmo. Na tekmi smo se zelo zabavali in pojedli veliko čokolade. Ob 14:30 smo imeli še popoldanske delavnice, ki so trajale približno do 18h. Mentorji in mentorice so bili zelo zabavni ter prijazni. Malo pred koncem delavnic nas je pa ujel dež zato smo se prestavili v jedilnico in zaključili tam. Ko smo zaključili s sobotnimi delavnicami smo povečerjali okusno večerjo, ki so jo pripravili kuharji v CŠOD-ju. Pred spanjem smo imeli še modno revijo in večerno druženje. Po koncu dneva smo odšli spat vsi utrujeni.

V nedeljo zjutraj smo se spet vsi zbudili polni energije za nov dan. Ko smo vstali smo si najprej vse spakirali, saj je bil to dan odhoda domov. Po zajtrku smo takoj odšli na dolg pohod po Zelških jamah. Tam smo spoznali kakšno je zares življenje jamskih živali. To je bila res lepa izkušnja za vse nas. Ob 12h smo prispeli nazaj v CŠOD, imeli še malo prostega časa, kosilo in kmalu odšli s šolskim kombijem domov. V Košano smo prispeli ob 14h ter tako zaključili naš prečudovit vikend v Rakovem Škocjanu!

 

Napisali: Noemi in Sara

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost