Skoči na glavno vsebino

Šolski otroški parlament

dav

Danes je na šoli potekal šolski otroški parlament. Učenci vseh devetih razredov so predstavili, kako bi oni izboljšali, spremenili ali nadgradili naše šolstvo in šolski sistem. Osredotočili so se na to, kaj bi na šoli izboljšali in kako. Predlagali so veliko idej. Nekatere so bile zelo optimistične, druge pa realno izvedljive.

Prvi in drugi razred sta tako predlagala dan, ko bi učenci pripravili domačo nalogo za učiteljico, oni pa bi bili brez ter en cel dan športne vzgoje. Tretje in četrtošolci so podali nabor novih šolskih predmetov ter spodbudili učence, da bi ponovno začeli saditi rastline okrog šole. Petošolci  bi izboljšali kosila, skrajšali odmore, da bi lahko šli prej domov, uredili šolsko drsališče, zamenjali zvezke s tablicami ter postavili pred šolo bazen. Šestošolci so predlagali masažni stol na hodniku, preureditev knjižnice tako, da bi bila ves čas odprta, saj bi lahko tudi oni izposojali knjige, namizne igre na hodnikih, ureditev skateparka ter savne in fitnesa. Poleg tega bi radi obudili šolski radio in tako sami izbirali glasbo med odmori, povečali bi nabor športnih in interesnih dejavnosti ter nabavili nov, večji in lepši akvarij. Sedmošolci bi uvedli tekmovanje za izbor najboljšega učenca šole, osmošolci pa spletno anketo preko katere bi lahko enkrat mesečno izbirali jedilnik. Devetošolci so parlament zaključili s spominom na solidarnost med učenci in predlagali medgeneracijsko učenje, pri katerem bi učenci tretje triade učili mlajše učence.

Na koncu so vsi učenci glasovali. Največ podpore je dobila ideja o tablicah namesto zvezkov, sledila sta ji predloga o celem dnevu športne vzgoje ter bazenu pred šolo, na tretjem mestu pa je bil dan, v katerem bi učitelji dobili domačo nalogo, učenci pa ne.

Nabor idej je bil bogat in zanimiv. Pritegnil je tako učence kot predstavnike občine ter sveta staršev in sveta zavoda, zato iskreno upamo, da bomo s skupnimi močmi, vsaj nekaj od naštetih idej uresničili.

 

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost