Skoči na glavno vsebino

Kompostiranje je več kot recikliranje

Na OŠ Košana že vrsto let skrbimo za šolski vrt in sadovnjak, letos pa smo se odločili, da se naučimo pravilnega kompostiranja in sami pridelamo najboljšo zemljo za spomladanske sadike. Vključili smo se v projekt Kompost gre v šolo. Trije delavci šole so se udeležili delavnice o kompostiranju. Za lažji začetek nam je Inštitut za trajnostni razvoj financiral nakup dveh kompostnikov.

 Se vam zdi, da kompostiranje ni nič posebnega?

Da je dovolj zmetati organske odpadke v zabojnik na vrtu in bo čas opravil svoje? V naravi ta proces »recikliranja« listja in trave res poteka samodejno, na vrtu pa ga lahko s preprostimi posegi zelo pospešimo.

Ali lahko na kompostnik vržemo vse, kar je organskega, naravnega?

Hiter odgovor bi bil »da«, a temu ni tako.

Ker je eden pomembnejših ciljev projekta širjenje znanja o pravilne kompostiranju, bomo v ta namen organizirali predavanje s praktičnim prikazom.

Prva delavnica »Kompostiranje je več kot recikliranje« bo potekala v četrtek, 15. 11.2018, med 7.50 in 9.30. Predstavili bomo osnove pravilnega kompostiranja ter opozorili na morebitne napake pri tem. Na šolskem vrtu bomo skupaj napolnili kompostnik.

Ponovitev predavanja bo naslednji četrtek, 22. 11.2018, med 11.30 in 12.15.

Lepo vabljeni tudi starši, stari starši in vsi ostali, ki bi radi pridobili več informacij o kompostiranju.

Projekt sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor v okviru projekta Kompost gre v šolo, ki ga izvaja Inštitut za trajnostni razvoj.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost