Skoči na glavno vsebino

Nagradni izlet na Bloško jezero in okolico

Letos smo sodelovali v natečaju Naredimo drugače, ki ga je razpisala agencija RRA iz Pivke. Za delo, ki smo ga opravili na naravoslovnem dnevu, ko smo izdelovali domača čistila, kozmetiko in dišave, semenske bombe, izdelali knjižico z recepti za izdelavo podobnih izdelkov iz sestavin, ki jih imamo doma v gospodinjstvu, smo bili bogato nagrajeni. Učenci predmetne stopnje so prejeli nagradni izlet v čudovito okolico Bloške police. Zanj se agenciji RRA najlepše zahvaljujemo in upamo, da bomo na njihovem inovativnem natečaju še sodelovali.

Z avtobusom smo se peljali do Bloškega jezera, tam pomalicali in se z vodičema Polono in Matejem odpravili na sprehod v njegovo okolico. Pot je vodila med čudovitimi travniki in gozdovi, kjer smo lahko občudovali cvetje in potok Bloščica, ki se v meandrih vije med njimi. Nad potokom so se spreletavali kačji pastirji – videli smo štiri različne vrste, na poti smo se ustavili in izvedeli, da je kamnina na tem področju pretežno dolomitna, najdemo pa tudi železov boksit, iz katerega lahko pridobivamo železovo rudo. Videli smo sivo čapljo in ugotavljali, katera drevesa rastejo v okolici, kakšne vrste žab poznamo in zakaj so na tem področju mravljišča nizka ali zravnana s tlemi. Izvedeli smo tudi, da zaradi dolge zime in mraza komaj zdaj opravljajo prvo košnjo.

Po sprehodu smo se posladkali s svežimi rogljički, čofotali po jezeru, se gugali na lesenih gugalnicah, klepetali v senci dreves in na splavu, skratka, uživali smo mir in lepoto narave in družbe.

Izlet je bil vsem všeč, ker je tam neokrnjena narava, ker so nas z okolico na zanimiv način spoznavali krasni ljudje in ker smo si po dolgemu in šolskemu letu lahko brez skrbi oddahnili.

 

Urška Tušar

 

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost