Skoči na glavno vsebino

Šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni

V petek, 16. 10. 2020 je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni. Tekmovanja se je udeležilo 16 učencev od 6. do 9. razreda.

Da je »tekmovanje dober način, da mladi dobijo znanje o sladkorni bolezni« se zavedajo tudi učenci OŠ Košana. Prepričani so  da za zdravo, polnovredno in srečno življenje se morajo sami odločiti že v mladosti, pri vsem tem pa jim pomaga tudi naša šola. Pridružili so se tekmovanju, preko katerega so izvedeli in še poglobili svoje znanje o zdravem življenjskem slogu, ki preprečuje njene pojave

Mogoče se vam zdi, da je tekmovanje zelo enostavno, saj samo obkrožaš odgovore, ampak temu ni tako. Tekmovanje je težko, saj so morali znati veliko o sladkorni bolezni in tudi o biologiji. Vendar pa so trije učenci že na šolskemu tekmovanju z trudom in pridnim učenjem  posegli po najboljših rezultatih.

Klemen Rojc, Žana Polh in Tajda Dolgan  so dosegli bronasto priznanje, za kar jim iskreno čestitamo. Tajda Dolgan pa je bila na šolskem tekmovanju najbolj uspešna (36 točk od 40) in si s tem  zagotovila tekmovanje na državnem nivoju.

Mentorica: Antonija Tomšič

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost