Skoči na glavno vsebino

Evakuacijska vaja

V petek, 15. 10. 2021, smo v sodelovanju z gasilci PGD Košana v okviru meseca požarne varnosti izvedli vajo evakuacije. Namen takšne vaje je predvsem ta, da se podrobneje seznanimo s pravilnimi ukrepi v primeru potresa, požara ali druge nevarnosti, da se naučimo brati evakuacijski načrt v neki stavbi, ter da preizkusimo organizacijsko in tehnično pripravljenost za varno in hitro zapustitev zgradbe ob morebitnih izrednih razmerah ter da ugotovimo, kaj je potrebno še izboljšati, da bi bila morebitna evakuacija šole čim bolj varna in učinkovita.

Tokrat je bil na šoli potres in zagorelo je v prostorih telovadnice. Po klicu na 112 in alarmu na šoli smo vsi prisotni na šoli in vrtcu mirno zapustili učilnice in igralnice ter se zbrali na zbirni točki za šolo na nogometnem igrišču.

Domači gasilci so kraj nesreče hitro zavarovali in pregledali, da smo se kmalu lahko spet vrnili v šolske in vrtčevske prostore. Preden smo se v vrnili v šolo, pa so nam z vodnim curkom pričarali mavrico.

Gasilkam in gasilcem PGD Košana s poveljnikom Danijelom Boštjančičem se iskreno zahvaljujemo za uspešno izpeljano vajo evakuacije.

V mesecu požarne varnosti pa so drugošolci sestavili tudi zgodbico Gasilski sloni. To so poslali po pošti gasilcem v zahvalo za njihov trud in nesebično pomoč pri različnih nesrečah. Res, v imenu celega kolektiva in učencev celotne šole ter otrok iz vrtca res iskrena HVALA!

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost