Skoči na glavno vsebino

TRETJI podjetniški start up vikend

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo spodbujata aktivnosti namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi. Pod okriljem Podjetniški inkubator Perspektiva iz Postojna smo na Osnovni šoli Košana 21. in 22. 10. 2022 izvedli naš tretji podjetniški start up vikend.

Sodelovalo je 22 učencev iz Osnovne šole Košana, ki so bili razdeljeni v pet ekip. Učence je vodila mentorica Nataša Kamenšek.

Po ekipah je nastalo pet poslovnih modelov, ki so navdušili vse prisotne. Ekipe so izdelale tudi svoje pitch-e, ki so jih učenci predstavili na zaključnem delu v soboto. Strokovna komisija smo na tretjem start up vikendu bili vsi prisotni učenci in mentorica Nataša Kamenšek.  Spremljali smo njihove predstavitve in se med vsemi uspešnimi idejami zelo težko odločili, kdo bo zmagovalec. Učenci so tajno glasovali za zmagovalca in zmagala je ekipa z idejo Cunjevlek. Cunjevlek idejo sta zasnovala učenca Luka Lagoj in Mark Trebec.

Učenci so se predstavili z naslednjimi idejami:

  • Cunjevlek,
  • Šolski radio,
  • Dvižno streme,
  • Senzor za živali ter,
  • Adapterji.

Vseh pet skupin je bilo izredno inovativnih in motiviranih. Učenci so bili pri delu zelo marljivi, delovni in uspešni. Za nami je prijeten in kreativen vikend. Učenci bodo svoje ideje predstavili pred svojim razredom in razrednikom.

Ideja šolski radio je dobila tudi veliko glasov. Idejo bomo implementirali v prostore Osnovne šole Košana. Zaživel bo tudi krožek Šolski radio.

Koordinatorica in mentorica: Nataša Kamenšek

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost