Skoči na glavno vsebino

Največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu

Ob letošnjem 7. februarju, dnevu varne rabe interneta, smo se priključili skoraj 200 šolam iz Slovenije, v družbi katerih smo podrli Guinnessov rekord za največji spletni kviz na svetu. Novi rekord zdaj šteje 15225 udeležencev. Za osvojitev Guinnessovega rekorda za največji spletni kviz na svetu so šteli osnovnošolci, ki so odgovorili na vsa zastavljena vprašanja. V napetih 60 minutah je tako na vsa vprašanja odgovorilo 15.225 udeležencev, kar je bilo dovolj za osvojitev rekorda, ki je doslej pripadal Britancem s 7279 udeleženci.

Kviz sta pripravila A1 Slovenija in zavod Varni internet, učenci pa so poleg nepozabnega doživetja pridobili dragoceno znanje, ki jim bo pomagalo pri varnejšem spletnem življenju. Kviz je nadgradnja projekta Spletne brihte, s katerim organizatorja že dve leti otroke izobražujeta za varno in odgovorno rabo spleta in digitalnih tehnologij. 

S kvizom, ki ga je vodil stand-up komik Sašo Stare, so sodelujoči preverili znanje o digitalnih sledeh, varovanju osebnih podatkov, družbenih omrežjih, spletnem nasilju, spletni empatiji in drugih izzivih, s katerimi se mladi srečujejo na spletu.

Najboljše tri šole so si z odličnim znanjem prislužile nagrado v višini 10.000 evrov za nakup računalniške opreme. Prva tri mesta so osvojile osnovne šole Kungota, Hajdina in Kidričevo. Se pa organizatorji iskreno zahvaljujejo prav vsem sodelujočim šolam in poudarjajo – »Važno je sodelovati, ne pa zmagati«.

Več informacij o dogodku in samem projektu je na voljo na spletišču Spletnih briht.

Priporočamo vam tudi obisk spletišča Safe.si, na katerem najdete obilo koristnih informacij za ozaveščanje o varni rabi interneta, vključno s posebnima kotičkoma za učitelje in starše. Imajo tudi posebno središče za pomoč pri spopadanju z različnimi spletnimi izzivi.

Vir fotografij: Spletne brihte in Safe.si

 

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost