Skoči na glavno vsebino

OŠ Košana je tudi uradno “kulturna šola”

OŠ Košana se je prijavila na razpis, ki ga vsako leto razpiše Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti za naziv »kulturna šola«. Na podlagi poslane prijave z obilo dokazil, potrdil, fotografij in videoposnetkov o kulturni dejavnosti na naši šoli za pretekla tri leta je strokovna komisija skladno z merili in izbirnim postopkom OŠ Košana dodelila naziv “kulturna šola” za obdobje 2014-2017.
Razpis je namenjen osnovnim šolam, ki glede številčnosti kot kakovosti izkazujejo nadpovprečno aktivno kulturno udejstvovanje učencev in njihovih staršev, starih staršev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.
Naša šola se že vsa leta udejstvuje na različnih kulturnih področjih: pevskem, literarnem, plesnem, gledališkem, likovnem … Nastope in dogodke pripravljamo za učence naše šole, za starše in širšo javnost, naši učenci sodelujejo na različnih prireditvah v šoli, kraju in v lokalni skupnosti. Zelo smo ponosni, da smo prejeli ta naziv. Še naprej se bomo trudili ostati »kulturna šola«, saj se zavedamo pomena udejstvovanja in odraščanja mladih s kulturo za prihodnost njih samih in družbe kot celote.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost