Skoči na glavno vsebino

Medobčinski šolski parlament

V četrtek, 19. 2. 2015, se je pet naših učencev (Manca, Manuela, Blaž, Karin in Sergeja) udeležilo medobčinskega otroškega parlamenta, ki je letos potekal na OŠ Pivka.

Na medobčinskem otroškem parlamentu sodeluje pet šol iz občin Pivka in Postojna. Tema letošnjega otroškega parlamenta se glasi Izobraževanje in poklicna orientacija. Zbrane so s svojim obiskom počastili tudi ravnateljici osnovnih šol Pivka in Košana ter župan Občine Pivka g. Robert Smrdelj.

Naši učenci so zbranim predstavili, kako smo letos izvedli šolski parlament na naši šoli – po posameznih razredih. Zavrteli smo jim tudi filmček naših petošolcev. Na koncu so podali še svoja razmišljanja, ki se glasijo takole:

MANCA: Sem šele petošolka, zato še ne razmišljam o srednji šoli. Glede poklica so moje želje vsako leto drugačne. Trenutno bi rada opravljala poklic novinarke. Ta poklic se mi zdi razburljiv in zabaven.

BLAŽ: Izobraževanje in dobro znanje mi pomeni nekaj, s čimer lahko prideš do dobre službe.

MANUELA: Ker rada ustvarjam, si mislim, da bo moj poklic nekoč povezan z umetnostjo.

KARIN: V svoji prihodnosti želim izlivati čustva na papir in da se bo to uresničilo, se bom potrudila po svojih najboljših močeh.

SERGEJA: Vsako jutro si namesto: ”Kaj mi je potrebno iti v šolo?’,’ reci: ”Danes bom delal še močneje in še bolj zavestno, ker si želim uspeti in živeti svojo popolno zgodbo!”.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost