Skoči na glavno vsebino

Partnersko srečanje Erasmus+ na Slovaškem

Skupina devetih učencev in štirih učiteljic je od danes do petka v gosteh na Slovaškem. V okviru projekta V vilinskem gozdu, pod okriljem programa Erasmus+, namreč šola koordinatorica iz Madunic na Slovaškem organizira mednarodno partnersko srečanje.
PONEDELJEK, 16. 3. 2015

Na pot smo se iz Pivke odpravili kar z vlakom. Nekaj statistike: menjali smo pet vlakov in dva avtobusa, bili v treh evropskih prestolnicah, potovali čez tri države, slišali kar osem tujih jezikov. Potovanje je bilo zanimivo, prestopi so potekali tekoče, učenci so potrpežljivo prenašali svojo prtljago. Učiteljice pa so ves čas pridno preštevale do devet.

Pojedli smo okusno večerjo in se ob rekordno zgodnji uri odpravili spat. Jutri nas namreč čaka spoznavanje hribov in gora – odšli bomo na Nizke Tatre, kjer je menda še sneg.

TOREK, 17. 3. 2015

Na zajtrk smo odšli že ob 6.30, na avtobus pa ob 7.30. Odpeljali smo se na precej dolgo vožnjo proti pogorju Nizke Tatre. Ogledali smo si Demanovsko jamo, kjer smo prehodili 913 stopnic. Jama v svoji notranjosti skriva nekaj prelepih dvoran, jezerc in čudovit “slap”, pronicajočo vodo, ki jo imenujejo “eternal rain” – večni dež.

Sledilo je kosilo ob ogromnem mondenem smučišču, kjer smo okusili slovaške specialitete. Ogledali smo si še družinsko kmetijo Salaš krajinka, kjer smo pokusili ovčji sir in si ogledali proizvodnjo sira v obliki špagetov, spletenega v kito. Zraven imajo še muzej starih traktorjev in hlev z ovcami in gosmi.

Večerja nas je čakala v restavraciji Furman. Ob prihodu v Penzion Važinka smo učenci in učitelji imeli zelo uspešen in prijeten delovni sestanek, kjer smo soglasno sprejeli dnevni red in bili sklepčni v vseh devetih točkah dnevnega reda. Sestanek smo zaključili nasmejani na n-potenco.

Učiteljice še vedno preštevajo do devet.

Jutri nas čaka delovni dan v šoli Madunice, kjer bomo predstavili Slovenijo in našo šolo z okolico.
SREDA, 18. 3. 2015

Prispevek naših učencev: Obiskali smo šolo v Madunicah. Tja smo se peljali z avtobusom (200m, od tega vzvratno 100m). Učenci in učitelji so bili prijazni in gostoljubni.
Sledilo je kosilo, nato pa srečanje z županjo ter zelo uspešna predstavitev Slovenije in šole. Učenci so bili zelo pohvaljeni. Popoldne smo se z domačimi otroki sprehodili po mestu in se družili.

Jutri sledi obisk Bratislave.
ČETRTEK, 19. 3. 2015

Ura je 22.10. Po napornem ogledovanju Bratislave in dveh obilnih obrokih smo zelo utrujeni, zato bomo kratki. Na voljo za spanje imamo le 5 ur, saj moramo vstati ob 4.00, ker naš vlak proti domu odhaja ob 5.40 iz Bratislave.

Fotografije sledijo jutri.

Lahko noč.
Povezava do spletne strani šole iz Madunic: POVEZAVA

FOTOGALERIJE na spletni strani šole iz Madunic:
o dogajanju v torek – Nizke tatre
o dogajanju v sredo – Madunice
o dogajanju v četrtek – Bratislava

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost