Skoči na glavno vsebino

Zbiralna akcija »Otroci za otroke«

Spoštovani,

Ker od 8. do 15. maja praznujemo Teden Rdečega križa, izvedemo vrsto aktivnosti. Že kar nekaj let je ena naših vodilnih aktivnosti v tem času, zbiralna akcija novih šolskih potrebščin imenovana »Otroci za otroke«, ki jo izvedemo tudi z vašo pomočjo.

Akcija je namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin, katerih starši se vsako leto ob pričetku novega šolskega leta soočijo z dejstvom, da je potrebno za nove šolske potrebščine odšteti velik znesek. Nemalokrat pa so te družine na žalost prikrajšane že v zadovoljevanju najosnovnejših življenjskih potreb.

Poleg tega so akcije kot je ta, namenjene tudi vzpodbujanju socialnega čuta med otroki in mladostniki, saj tako učenci s konkretnimi dejanji dobijo možnost pomagati svojim vrstnikom.

Tako vas naprošamo, da na vaši šoli posvetite nekaj aktivnosti tudi tej akciji.

Morebiti bi lahko v sklopi likovnega pouka izdelali plakate s tematiko akcije, ki bi jih nalepili ob zbiralnem mestu šolskih potrebščin ipd.

Z vsemi zbranimi šolskimi potrebščinami bomo nato napolnili šolske torbice, ki jih bomo kot vsako leto, skupaj z vami podarili otrokom, ki jih resnično potrebujejo.

Veselim se ponovnega sodelovanja z vami!

Sekretarka

RKS-OZ Postojna-Pivka:

Petra Šajn

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost