Skoči na glavno vsebino

Finalno tekmovanje iz malega nogometa za starejše deklice

V sredo, 20. januarja 2016, so se učenke naše šole v Ilirski Bistrici udeležile finalnega tekmovanja v malem nogometu za starejše učenke. Za našo šolo so nastopile naslednje učenke: Tina Kastelic, Edina Vikič, Rebeka Cucek, Manuela Šprohar in Nika Zadnik.

Tekmovanje je potekalo po sistemu vsak z vsakim. Na tekmovanje so bile poleg naše ekipe uvrščene še ekipe z Osnovne šole Dragotina Ketteja iz ilirske Bistrice, ekipa Osnovne šole Antona Globočnika iz Postojne in OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas. Najprej so se naša dekleta pomerila z OŠ Dragotina Ketteja iz Ilirske Bistrice. Tekmo so začele zelo borbeno, a je že v peti minuti prišlo do poškodbe naše igralke. Igro so nadaljevale z igralko manj in kljub borbenosti izgubile z 0:1. Po dveh prostih tekmah so nadaljevale z nasprotnicami z OŠ Nova vas. Poškodovana igralka se je v igro vrnila kot vratarka, a je kmalu dobila močan udarec z žogo v obraz in je igro znova zapustila. Rezultat je bil temu primeren: 0:3. V zadnji tekmi so igro znova začele v polni postavi, nasprotnice so bile učenke iz OŠ Antona globočnika iz Postojne. Zaradi bolečin je prej poškodovana igralka kmalu morala iz igre, v 14. minuti pa je še ena igralka dobila udarec z žogo v obraz in tekma je bila prekinjena z rezultatom 0:2 za Postojno.

Tako so se učenke uvrstile na 4. mesto. Ugotovili smo, da je kljub borbenosti, solidni pripravljenosti ter nekaj izkušnjami, v športu potrebno tudi nekaj sreče.

Vsi rezultati:

OŠ Košana : OŠ Dragotin Kette ilirska Bistrica – 0:1

OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas:OŠ Antona Globočnika Postojna – 4:0

OŠ Dragotin Kette ilirska Bistrica : OŠ Antona Globočnika Postojna – 0:1

OŠ Košana : OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas – 0:3

OŠ Dragotin Kette ilirska Bistrica : OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas – 0:1

OŠ Košana : OŠ Antona Globočnika Postojna – 0:2
zapisala Katja Čekada

(Skupno 518 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost