Skoči na glavno vsebino

Medobčinski parlament – PASTI MLADOSTNIŠTVA

????

V četrtek, 25. 2. 2016, so se učenci naše šole udeležili medobčinskega parlamenta, ki je potekal na OŠ Prestranek. Parlamenta so se udeležili predstavniki petih šol: OŠ Prestranek, OŠ Antona Globočnika Postojna, OŠ Miroslava Vilharja Postojna, OŠ Pivka in OŠ Košana.

Učenci so predstavili zaključke šolskih parlamentov, kjer so letos razmišljali o pasteh mladostništva. Dotaknili so se različnih tem: drog, alkohola, cigaret, anoreksije, nasilja, uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije … Prikazanih je bilo kar nekaj konkretnih primerov pasti mladostništva. Videli smo igro vlogo, kjer so iskalko zaposlitve zavrnili na razgovoru za službo, saj so bili njeni odgovori v čistem nasprotju s tem, kar je objavljala na svojem Facebook profilu. Naši učenci so v videoposnetku, ki so ga sami posneli, predstavili situacijo, kjer deček izsiljuje vrstnico za denar v zameno, da na šoli ne izda njene skrivnosti. Devetošolka Karin je predstavila svoje razmišljanje na temo anoreksija.

Po predstavitvah je bil čas za razpravo in zaključke, zatem so učenci volili še predstavnike za regijski parlament. Poleg OŠ Prestranek, ki bo tudi na tem dogodku v vlogi gostitelja, se bo regijskega parlamenta udeležila še OŠ Pivka, ki je prisotne navdušila z drugačno, izvirno predstavitvijo. Pasti mladostništva so predstavili na kemijski način s pomočjo mešanja in ločevanja spojin, ki predstavljajo področja našega življenja in stvari, ki ta področja ovirajo. Naši učenci Mitja, Blaž, Jaka, Tina in Karin so dobili le en glas manj, zato lahko tudi njim čestitamo za dober nastop.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost