Skoči na glavno vsebino

Gibalni teden v vrtcu Košana

Da bi naši otroci lažje zajadrali v pomladni čas, smo po počitnicah v vrtcu Košana organizirali gibalni teden. Vsak dan v tednu je potekal nekoliko drugače, kar je bilo za otroke zanimivo in zabavno. Vsakodnevno smo organizirali šest gibalnih postaj, ki so potekale na različnih lokacijah našega vrtca.

Teden smo pričeli z rajalno-gibalnimi igrami, nadaljevali z igrami z žogo. Sledil je dan namenjen poligonu in gimnastičnim vajam s poudarkom na razvijanju ravnotežja. Teden smo zaključili s skupno gibalno igro v telovadnici in ogledom fotografij preteklih dejavnosti. Zavedamo se, da je za otroke pomemben celostni razvoj, zato smo z gibanjem povezovali vsa ostala področja kurikuluma.

V skupini najmlajših otrok so bile dejavnosti bolj prilagojene. Tako smo se naučili rajalno – gibalni igri ˝Didl Didl Dajček˝ ter ˝Biba Buba Baja˝, naslednji dan smo razgibalne vaje združili z raznimi igrami z žogo (podajanje, kotaljenje, nošenje, ciljanje tarče), v sredo in četrtek smo dejavnosti ravnotežja in poligona združili v vaje, ki smo jih prejšnje dni že izvajali, a smo jih nadgradili (vrv, tobogan, klop, prodniki, ovire, žoga). Ob priložnostih smo obiskali in potelovadili tudi v telovadnici. Zadnji dan smo se od napornih gibalnih dni prepustili igri s svojimi in skupinskimi igračami.

Sara Milavec, Margareta Ludvik, Jožica Trajkov in Lara Kovač Trbižan

 

(Skupno 360 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost