Skoči na glavno vsebino

Ujemimo sonce na medgeneracijskem srečanju na OŠ Košana

Pomlad velja za živo pisani letni čas prebujanja narave, novih začetkov brstenja, rasti novih rastlin. Pomlad pa je lahko tudi nov začetek v rojevanju novih medsebojnih odnosov, novih spoznanj in dobrih del.

Prav zato ni naključje, da smo si na Osnovni šoli Košana izbrali prav pomlad za druženje s starejšimi občani, saj se zavedamo, kako potrebno je medgeneracijsko sožitje in dopolnjevanje. Nič koliko izkušenj in idej privre na dan iz starejših src! Prav tako pa lahko mlada otroška in mladostniška duša prispeva k srečnejšemu in dostojanstvenemu življenju starejših.

Vsako leto pripravimo prireditev za starejše v Domu starejših občanov v Postojni. Tudi to šolsko smo jih obiskali in občutki, da smo nekaj dobrega naredili za te ljudi, so nepopisni. Zato smo se odločili, da podobno druženje naredimo tudi na naši šoli za vse starejše krajane Košane in okoliških vasi v četrtek, 31. marca 2016. Naslov druženja je bil Ujemimo sonce. Skupaj smo ga res ujeli in imeli smo se res lepo z mladimi pevci in pevkami, recitatorji in harmonikaši z naše šole! Da pa je bilo še bolj sproščeno in humorno, sta poskrbeli vaški klepetulji, ki sta po domače poklepetali. Ob koncu prireditve je sledilo še druženje in klepet ob čaju in kavi ter pecivu, ki so ga pripravile šolske kuharice in učenci mlajše skupine podaljšanega bivanja.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost