Skoči na glavno vsebino

V podjetju KOVOD po navdihu otrok izdali knjigo

Vir novice: POVEZAVA

“Le še slab mesec loči šolarje od težko pričakovanih poletnih počitnic, ki običajno rišejo najbolj pustolovske, razigrane in nepozabne otroške spomine. Poletnih počitnic se veseli tudi Škrat Vodko, prepoznavna figura našega podjetja Kovod Postojna, ki je tudi v letošnjem letu v šolskih klopeh preživel kar nekaj prijetnih dni. S svojo učno-naravoslovno urico, letos naslovljeno ‘Voda čudežna tekočina’, namen katere je ozaveščanje naših najmlajših uporabnikov za skrb za okolje in našo pitno vodo, je namreč obiskal 32 oddelkov in razredov na Postojnskem in Pivškem ter se družil z več kot 600 učenci.

Otroci so bili tudi nad letošnjimi obiski, izobraževalnimi dogodki, za katere si že drugo leto prizadevamo v podjetju Kovod, navdušeni. Letošnji poudarek so bili vodni poskusi, s katerimi smo učencem praktično ponazorilo lastnosti, ki jih ima voda. Predvsem pa so mali radovedneži spoznali postopek pridobivanja vode, njene priprave in čiščenja. Kovodove urice je podprlo tudi podjetje Žito, ki je vsem otrokom letos namenilo sladko presenečenje. Glede na lanskoletno zavzetost, ki so jo otroci izkazali s sodelovanjem na natečaju za najboljši plakat na temo vode, smo se v podjetju tudi letos odločili izvesti nagradni natečaj. Izziv ilustriranja Zgodbe o vodnem škratu je sprejelo 15 razredov. Prejeli smo 300 zanimivih in domiselnih risbic, ki lepo ponazarjajo našo vse bolj priljubljeno zgodbo o škratu Vodku. Odločitev o izboru najboljših je bila težka, vsi učenci so namreč pravi umetniki in vsaka slikica je na svoj način čudovita. Vendarle pa smo v podjetju ponosni na izbrane ilustracije, ki odslej krasijo čisto pravo otroško knjigo. Poučna Zgodba o vodnem škratu, natisnjena povsem po navdihu naših najmlajših uporabnikov, na kar smo še posebej ponosni, bo v našem podjetju služila kot darilo poslovnim partnerjem ter promocijski material ob posebnih dogodkih. Prvi, še povsem svežo, so knjigo v roke prejeli ravno nagrajeni avtorji, katerih ilustracije so postale del zgodbe ter vsi njihovi sošolci.

Predstavnika našega podjetja, direktor David Penko in vodja projekta Irena Sušelj Šajn, sta v ta namen, ob zaključku letošnjih učnih uric ter zaključku nagradnega natečaja, danes obiskala osnovne šole v Košani, Prestranku, Pivki in Bukovju ter uradno razglasila nagrajence in jim predala nagrade.


Avtorji ilustracij, ki krasijo otroško knjigo – Zgodbo o vodnem škratu, so:  TIANA POŽAR, KAJA ŠABEC, LUKA KOBAL, KRISTINA LIKAR, ALEŠ DOLGAN, MANCA ŽELKO, KARIN SAMSA, JAKA ŠAJN, MANUELA ŠPROHAR, REBEKA CUCEK, TINA KASTELIC, NOEMI SUŠELJ, KLEMEN ROJC, NIKA ZADNIK, ŽAN ŽNIDARŠIČ, LAURA MATANOVIČ, NEŽA LENARČIČ, TIJAN ŠALAMON.


Nagrajencem, nagrajenim razredom, njihovim razredničarkam in mentoricam pa tudi vsem ostalim učencem, ki so sodelovali v našem nagradnem natečaju in so nas gostili v svojih razredih, se v imenu celotnega podjetja zahvaljujemo za sodelovanje. Za nepozabne skupne trenutke, predvsem pa za skupno skrb za okolje in našo pitno vodo, se bomo potrudili tudi v prihodnje.

Tudi med počitnicami bo namreč Škrat Vodko vesel otroške družbe, zato bo pripravil poletne delavnice, poskrbel za poletne nagradne igra, dosegljiv bo na spletni strani www.vodko.si, sicer pa bo skrbno pripravljal nove zamisli in presenečenja, s katerimi se bo v novem šolskem letu znova vrnil v šole in vrtce – med svoje prijatelje.”

Naši učenci, ki so sodelovali pri knjigi:

KRISTINA LIKAR, ALEŠ DOLGAN, MANCA ŽELKO, KARIN SAMSA, JAKA ŠAJN, MANUELA ŠPROHAR, REBEKA CUCEK, TINA KASTELIC, NOEMI SUŠELJ, KLEMEN ROJC, NIKA ZADNIK, ŽAN ŽNIDARŠIČ.

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost