Skoči na glavno vsebino

Dnevi dejavnosti v Strunjanu

?

V sredo in četrtek, 14. in 15. septembra, so se učenci od 5. do 9. razreda v okviru športnega in naravoslovnega dne mudili na slovenski obali, natančneje v Strunjanu.

Zjutraj smo se najprej odpravili v Koper, kjer smo se ustavili, da bi si ogledali naravni rezervat Škocjanski zatok. Vodička nas je lepo sprejela in popeljala skozi rezervat. Slišali smo veliko zanimivih zgodb in poučnih stvari. Dobili smo tudi poučno gradivo, ki smo ga skozi sprehod tudi uporabljali. Skozi daljnoglede smo lahko opazovali različne živali, ki prebivajo v rezervatu. Po sprehodu smo odrinili v Strunjan. Vožnja je bila kratka. Ko smo prispeli, smo morali najprej premagati krajši vzpon do župnišča Strunjan. Župnik skupaj z upravnikom župnišča nas je toplo sprejel in nam pokazal naše sobe. Učenci so se razpakirali in nekateri so takoj odšli pripravljati kosilo. Skupaj z našima kuharicama so pripravili odlično kosilo. Po kosilu smo odšli na plažo. Po zaščitnem mazanju so učenci dokaj hitro začeli uživati v vodnih aktivnostih. Ko so se malce naveličali, jih je večina odšla igrati odbojko na mivki. Sledila je priprava večerje in večerne aktivnosti. Nekateri učenci so se odpravili na krajši sprehod, nekateri pa so uživali v igrah z žogo na bližnjem osvetljenem igrišču. Prvi dan je počasi minil in učenci so se veseli in utrujeni odpravili v svoje sobe, kjer so pridno zaspali.

Zjutraj je učence po umivanju do konca zbudila jutranja telovadba. Po krepčanju z zajtrkom smo se odpravili na plažo. Čez dan so učenci uživali tako v plavalnih aktivnostih kot tudi igranju odbojke. Vmes so pripravili kosilo ter se pripravili na odhod. Ob uri odhoda so vsi učenci polni veselih dogodivščin težko zapustili Strunjan. Srečno smo prispeli domov, kjer so nas starši že nestrpno čakali.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost