Skoči na glavno vsebino

Dobrodelni koncert s predsednikom

Na OŠ Košana smo ponovno pripravili dobrodelno prireditev. Tudi letos je bila glasbeno obarvana – poimenovali smo jo Z glasbo v jesen. Potekala je v soboto, 12. 11. 2016, v športni dvorani OŠ Košana.

Prireditev sta otvorili učenki Manca Želko in Neli Morelj, ki sta pod mentorstvom učiteljice Marije Mršnik v vlogah vaških klepetulj obiskovalce nagovorili v pristni košanski govorici.

Obiskovalce je nagovorila ravnateljica Osnovne šole Košana Neva Brce in se jim zahvalila za sredstva, zbrana za otroke košanskega vrtca in šole.  Zahvalila se je predstavnikom Občine Pivka in posebej županu Robertu Smrdelju za občinska sredstva, ki so jih namenili za prenovo šolske kuhinje, v kateri  se vsakodnevno kuhajo dobrote že od pričetka letošnjega šolskega leta.
Prireditvi pa je dal poseben pečat obisk samega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Oba, ravnateljica Neva Brce in župan Robert Smrdelj, sta se v svojih nagovorih predsedniku lepo zahvalila, da nas je počastil s svojim obiskom. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je navzoče tudi nagovoril in se zahvalil ravnateljici za povabilo na dobrodelni koncert. Dejal je, da je v svojem mandatu doslej obiskal več kot šeststoosemdeset (680) prireditev, med katerimi izstopajo prav njegovi obiski šol in vrtcev: “Takšne prireditve so prisrčne in iskrene zaradi otrok, ki nas navdihujejo, da z upanjem gledamo v njihovo prihodnost.” Besede zahvale je namenil prizadevanjem učiteljskega zbora, ki mlade vzgaja v duhu strpnosti in solidarnosti, saj šola, tako predsednik Pahor, ni le prostor, kjer se mladi učijo, temveč tudi odraščajo v odgovorne osebe. “Nocojšnji koncert je dobrodelne narave in vsi, ki lahko pomagamo, to z veseljem storimo. To ni način za reševanje socialnih stisk, je pa način, da mlade vzgajamo v solidarne osebnosti,” je govor zaključil predsednik Republike Slovenije.

V nadaljevanju je bila prireditev, ki jo je povezovala Florijana Žnidaršič, glasbeno obarvana. Pod mentorstvom svojih vzgojiteljic in pomočnic so nastopili najmlajši iz vrtca ter pevska zbora OŠ Košana – otroški in mladinski pevski zbor, ki ju vodi učiteljica Florijana Žnidaršič. Program pa so vsekakor popestrili zunanji nastopajoči:  moška zasedba Kraška klapa Sežana, prva ženska klapa v Sloveniji Fritule iz Dekanov pri Kopru in znana zasedba košanskega okraja klapa Škvadra.

Vsem iskrena hvala za nastop!

Fotografije: Simon Avsec

 

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost