Skoči na glavno vsebino

Šolski parlament 2016/17

Letos smo se na temo šolskega parlamenta pogovarjali o naši prihodnosti. Vsak razred je naredil predstavitev kako se vidi in kakšno bo življenje v prihodnosti.

1. in 2. razred sta pripravila plakat na katerem so učenci povedali kakšen svet si želijo v prihodnosti. Poudarili so, da si želijo prijazen svet, kjer bi bilo poskrbljeno za vse ljudi, živali in naravo. 3. razred se je s plakatom predstavil. Vsak učenec je povedal, katere vrednote so mu pomembne, kaj si želi za okolje in kaj za lastno prihodnost. Tudi 4. razred se je predstavil. Napisali so želje za nadaljnje šolanje, povedali so kaj želijo postati in kaj bodo storili za boljše življenje na planetu Zemlja. 5. razred je svoje sanjske poklice predstavili v video posnetku, pri tem pa poudaril, da je za napredek na določenem področju potrebno veliko truda. 6. razred je iskal odgovore na šest temeljnih vprašanj: kakšen bo svet v prihodnosti, zakaj je pomembno da razmišljamo o prihodnosti, kaj želimo postati, kakšno bo moje življenje v prihodnosti, katere vrednote mi veliko pomenijo in kakšen človek želim postati. 7. razred je pripravil predstavitev o tem, kakšno življenje si želijo ustvarit. 8. razred se je osredotočil na naš planet, njeno preteklost ter njeno prihodnost, če jo ne bomo obvarovali. Najstarejši učenci na šoli pa so zaigrali igrico, v kateri so predstavili razlike med ljudmi včasih in danes ter povedali svoje želje za nadaljnje šolanje.

Vsak razred je temo razumel nekoliko drugače ter se osredotočil na to, kar mu je bilo v zvezi s prihodnostjo najpomembnejše, vsi smo se pa strinjali, da bo treba še veliko stvari postoriti, da se bodo naše želje o prihodnosti lahko uresničile.

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost