Skoči na glavno vsebino

Otvoritev otroškega igrišča v Dolnji Košani

V okviru dogodkov ob občinskemu prazniku Občine Pivka je bila 8. maja 2018 otvoritev otroškega in športnega igrišča in parkirišča v na novo urejenem središču Dolnje Košane.

Otroška in športna igrišča so zanimiva spodbuda, da otroci še z večjim veseljem preživljajo prosti čas zunaj na svežem zraku. Danes mnogi otroci skoraj ne zaidejo več na dvorišče ali vaško igrišče. Veliko raje v kotu svoje sobe sedijo sami pred računalniškim zaslonom ali s pametnim telefonom v roki in se »družijo« z vrstniki na družbenih omrežjih. Sami otroci, pa tudi njihovi starši kdaj pa kdaj pozabimo, kako je gibanje pomembno za razvoj otrok.

Tudi zato smo na občini podprli in uresničili idejo o ureditvi otroškega igrišča v Dolnji Košani.

Na današnji otvoritvi, ki ji je povezovala učenka Osnovne šole Košana Lara Psener, je župan Robert Smrdelj otrokom, staršem, vzgojiteljicam, učiteljem in vsem prebivalcem Dolnje Košane zaželel igrivo in varno preživljanje prostega časa na novih igralih, igriščih, pa tudi prijetno druženje odraslih ob mizah in klopeh v senci dreves. Zahvalil se je občinski svetnici Majdi Radivo, ki si je prizadevala, da bi tudi ureditev jedra Košane prišla na vrstni red občinskih naložb, tudi takšnih, ki lepšajo vsakdan najmlajšim. Vsem je čestital tudi za jutrišnji občinski praznik.

V delu Dolnje Košane, ki ga obkrožajo stanovanjski bloki, je Občina Pivka s proračunskim denarjem uredila novo otroško igrišče, polovično košarkarsko igrišče, parkirne površine, pa tudi mize in klopi za postanek in počitek v senci starih orehov.

Otroci so dobili nove gugalnice in kombinirano igralo, podložene z zaščitnimi ploščami. Asfaltirano košarkarsko igrišče s talnimi označbami je zavarovano z žičnato ograjo z vrati za dostop na igrišče. Ograja ločuje igrišče od novega parkirišča v tampon izvedbi. Na vzhodni strani območja, med drevesi, so umeščena še dodatna parkirna mesta. Vzdolž lokalne ceste je zasajen lipov drevored, za lepšo podobo kraja, drugega največjega v občini Pivka, pa smo zasadili tudi forzicije.

Projekt za ureditev je izdelalo podjetje Energetika B. B. Tomaž Biščak s. p. iz Postojne. Gradbeno-obrtniška dela je izvedlo podjetje Besim Hajdari s. p. iz Postojne. Igrala je dobavilo in postavilo podjetje Euromix d. o. o. iz Črnič, za zelene površine pa je poskrbelo podjetje Karso, zaposlitveni center iz Pivke. Vrednost naložbe je znašala 47.500 evrov.

V kulturnem programu so sodelovali otroci in učenci vrtca ter osnovne šole Košana.

Upamo, da bodo našo skrb za nove objekte, drevesa, grmovnice in zelenice delili tudi uporabniki območja in vsi okoliški prebivalci.

(Foto: Simon Avsec)

 

Povzeto po prispevku na spletni strani Občine Pivka: POVEZAVA

 

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost