Skoči na glavno vsebino

Tandemska ura

dav

Projekt Erasmus+ in vsebine, s katerimi smo se učitelji seznanili v mobilnostih oziroma izobraževanjih, ki smo do sedaj izvedli, so nas pripeljali do različnih aktivnosti, današnja je bila tandemska ura likovne umetnosti v 6. in 7. razredu. Vodili sva jo Lina Faletič in Urška Tušar. Vsaka je prevzela svoj razred in v njem na malce drugačen način obravnavala snov o barvah.

Šestošolci so se z njimi izražali ob poslušanju glasbe, odkrivali so njeno izrazno moč in kako vpliva na izbiro barv, s katerimi jo poustvarjamo. Poslušali so tri različne klasične skladbe in z barvami skušali prikazati njihovo razpoloženje.

Sedmošolci so spoznavali pojem nasprotja oziroma kontrasta in iskali barvna nasprotja. V tem duhu so oblikovali vrata svojih garderobnih omaric, katerim so z različnimi barvnimi in oblikovnimi kombinacijami nadeli novo, živahnejšo podobo, ki sedaj prijetno vpliva na ves prostor.

Učencem in tudi učiteljicama je bila ura všeč in zanimiva, tako da v naslednjem tednu že načrtujemo nekaj podobnega v 8. in 9. razredu. S takšnim načinom dela bi radi pri učencih še bolj spodbujali ustvarjalnost, samostojnost pri razmišljanju in delu, razvijali njihove komunikacijske spretnosti in naredili učenje bolj zanimivo in uporabno.

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost