Skoči na glavno vsebino

Filmski tabor – Park Škocjanske jame

Z učenci, ki letos obiskujejo izbirni predmet filmska vzgoja, smo v petek, 3. marca odšli v Park Škocjanske jame z namenom, da bi se srečali z mentorji – filmskimi strokovnjaki in učenci iz OŠ Pregarje. Že od meseca oktobra namreč sodelujemo v projektu Filmska delavnica dokumentarnega filma, katerega rezultat bosta letos kratka dokumentarna filma o uporabi plastike nekoč. Vodi ga producentka Zala Opara.

S seboj smo vzeli kamero in stativ, naše dosedanje posnetke in scenarij. Najprej smo se nastanili v tamkajšnjem hostlu Škrla, kjer so nas zelo prijazno sprejeli in oba dneva skrbeli za to, da nismo bili lačni in da smo se počutili prijetno domače. V petek zvečer smo si skupaj s scenaristom in režiserjem Martinom Drakslerjem, Zalo Opara, scenaristko in režiserko Hanno  Szentpeteri ogledali scenarija obeh šol in se pogovarjali o njunih izboljšavah in načinih, kako ju bomo uresničili, analizirali smo tudi nekaj naših posnetkov z vidika filmskega jezika in sporočila.

V soboto nam je direktor fotografije in snemalec Dejan Ulaga razložil, kako poiskati lokacijo, postaviti kamero ter intervjuvanca, da bo posnetek čim boljši. Imeli smo čudovito vreme in dobre pogoje za snemanje. Pogovarjali smo se o pripravah na intervju, ter seveda, kako postavljati vprašanja. Vse to smo tudi v praksi naredili, saj smo imeli možnost narediti intervjuje s tremi tamkajšnjimi prebivalkami, ki so nam povedale veliko zanimivega o uporabi plastike nekoč, pa tudi o tem, kaj lahko sami naredimo, da je bo v prihodnosti čim manj. Posneli smo vse tri intervjuje, se s kosilom okrepčali v hostlu, kjer smo bili nastanjeni, strnili vtise in znanje za zaključek v pogovoru z mentorji, potem pa se peljali domov.

Sedaj nas čaka pregled posnetega gradiva in njegova umestitev v scenarij, montaža, potem pa bo kmalu naš film nared za ogled.

 

Urška Tušar

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost