Skoči na glavno vsebino

Posebni ukrepi

1. Prihod v šolo, odhod iz šole

Učenci prihajajo v šolo sami, starši jih pospremite le do vhodnih vrat. Ob vhodu v šolo bodo dežurni učitelji usmerjali otroke v matične učilnice.

Učenci prihajajo v šolo med 7.30 in 7.50, razen učencev vozačev, ki so vezani na prihode šolskih avtobusov po voznem redu.

Za vse učence bo organizirano jutranje varstvo od 6.00 dalje.

Iz podaljšanega bivanja odidejo učenci sami iz šolskih prostorov v spremstvu učiteljev, starši jih počakate pred šolo, po potrebi potrkate na okna učilnice podaljšanega bivanja.

2. Izvajanje pouka

Izvajali bomo obvezni in razširjeni program. To pomeni, da bomo v šoli poleg pouka rednih predmetov izvajali tudi celoten pouk obveznih in neobveznih izbirnih predmetov, dodatni in dopolnilni pouk, dodatno strokovno/učno pomoč, jutranje varstvo, varstvo vozačev in podaljšano bivanje, dneve dejavnosti, interesne dejavnosti in šole v naravi.

Celotni program bo v največji možni meri potekal v t. i. oddelčnih mehurčkih, ob upoštevanju priporočil za omejevanje širjenja virusa.

3. Prehrana

Učenci bodo prejemali malico, kosilo, popoldansko malico v skladu z junijskimi prijavami staršev. Malica bo v matičnih učilnicah, kosilo pa po vnaprej določenem razporedu v jedilnici in večnamenskem prostoru med 11.30 in 13.30.

4. Ukrepi za omejevanje širjenja epidemije

V šolo prihajamo le zdravi učenci in zaposleni. Ob znakih: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki, ostanemo doma.

V šoli bomo skrbeli za prezračevanje prostorov, higienske ukrepe čiščenja in razkuževanja. Pomembno je upoštevanje higiene umivanja in (po potrebi) razkuževanja rok, higiene kašljanja in kihanja.

5. Pogoj PCT in uporaba zaščitnih mask

Odraslim je vstop v šolo možen le s pogoji PCT. Vsi učenci uporabljajo zaščitne maske v skupnih prostorih šole (npr. hodniki, WC-ji, garderobe, ob vstopu v jedilnico …) in na avtobusu. Učenci od 1. do 5. razreda NE nosijo mask v učilnicah, učenci od 6. do 9. razreda pa jih uporabljajo ves čas pouka, razen pri pouku športa. Zaposleni in zunanji obiskovalci uporabljamo zaščitno masko v vseh prostorih šole.

Za učence od 7. do 9. razreda NIJZ priporoča prostovoljno samotestiranje. Testi za samotestiranje učencev bodo na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021. V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja.

NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost