Skoči na glavno vsebino

Finale področnega tekmovanja v malem nogometu za učenke

V sredo, 5. marca, so se učenke naše šole v Ilirski Bistrici udeležile tekmovanja, ki je odločalo, katera od petih šol se bo uvrstila v polfinale državnega tekmovanja.

Za našo šolo so nastopile naslednje učenke: Ana Željan, Klavdija Dolgan, Veronika Đekanović, Nika Samsa, Patricija Štemberger, Maja Srebot in Tina Kastelic.

Vsaka šola je igrala z vsako šolo. Najprej so se naša dekleta pomerila z OŠ Dragotina Ketteja iz Ilirske Bistrice. Dekleta so tekmo začele malce preveč prestrašeno ter po dveh napakah ob koncu tekme dobile dva zadetka. Tudi same so imele lepe priložnosti za zadetek, vendar je zmanjkalo kanček sreče za drugačen izzid.

Drugo tekmo so igrale proti OŠ Globočnika iz Postojne. Tekmo so začele dobro ter imele številne priložnosti. Žal se je zgodila še ena napaka obrambne vrste in učenke so prejele še tretji zadetek na tem tekmovanju. Učenk to ni zmedlo, ampak so še naprej pritiskale na nasprotno obrambo. Ta je klonila po lepem zadetku učenke 7. razreda Tine Kastelic. To je dodatno spodbudilo ostale, ki so se prebudile, in začele igrati tako kot znajo. Plod dobre igre je bil še drugi zadetek, ki je prinesel zmago nad OŠ iz Postojne. Zadetek je dosegla učenka 9. razreda Klavdija Dolgan, ki je sicer odlično igrala v obrambi in vseeno uspela prelisičiti nasprotno vratarko.

Po ugodnih rezultatih drugih ekip so imele naše učenke (ob morebitnih zadnjih dveh zmagah) še vedno možnost za osvojitev 1. mesta in s tem uvrstitev na državni nivo tekmovanja. Ta želja se je že na naslednji tekmi proti OŠ iz Nove vasi razblinila. Rezultat je bil namreč 0 : 0. Kljub zelo dobri igri in številu lepih priložnosti, žoga ni hotela v mrežo.

Zadnjo tekmo so odigrale proti OŠ iz Rakeka. Tekma je odločala o drugem končnem mestu. Naša dekleta so imela številne priložnosti, a žoga do dveh minut pred koncem ni hotela v mrežo. To je spremenila učenka Tina Kastelic, ki je spet lepo zadela in lahko smo se veselili končnega drugega mesta. Učenke so za nagrado dobile diplomo ter praktično nagrado v obliki nogometne žoge.

Pohvaliti gre vseh sedem učenk, ki so se odlično borile za šolo in dosegle super rezultat.

učitelj Matjaž Kešanski

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost