Prehrana – šola

ŠOLSKA PREHRANA

Tudi letos bomo pripravljali šolsko prehrano za otroke. Pri pripravi jedilnikov sodeluje tudi učiteljica gospodinjstva, ki je odgovorna za šolsko prehrano. Le-ta mora biti kvalitetna in pripravljena v skladu z normativi in priporočili stroke.

MALICA

Za malico se prijavite prvi dan pouka pri razredniku, kasneje pa tudi v tajništvu. Cena šolske malice je 0,80 EUR.

Prijava in odjava je možna v tajništvu šole (ali na tel. 05 72 18 390) in na elektronski naslov: prehrana@os-kosana.si

KOSILO

Cena kosila je 2,60 EUR. Prijavite se enako kot za malico. Spremembe med letom urejajte v tajništvu šole. Odjava za naslednji dan je možna do 8.00 v tajništvu šole (lahko tudi po telefonu). Kosilo se deli od 11.30 do 13.30.

POPOLDANSKA MALICA

Nudimo jo učencem, vključenim v podaljšano bivanje, za ceno 0,30 EUR. Popoldanska malica je kalorično šibkejša (kruh, jogurt, sadje …), v ceno pa je vključen tudi napitek. Cena šolske prehrane se bo usklajevala z rastjo življenjskih stroškov.

POVEZAVA DO RAZPREDELNICE Z ALERGENI

SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN MLEKA

JEDILNIK

PONEDELJEK,

12.4. 2021

TOREK,

13.4.2021

SREDA,

14.4.2021

ČETRTEK,

15.4. 2021

PETEK,

16.4. 2021

DOP. MALICA Koruzni kruh, sirček, čaj Navadni jogurt s koruznimi kosmiči, sadje Ovseni kruh, marmelada, čaj Rženi kruh, mortadela, čaj Polnozrnati rogljiček, bela kava
»SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE – jabolko« »SHEMA ŠOLSKEGA MLEKA – mleko«
KOSILO Piščančja juha, pečen piščanec, mlinci, zelena solata Fižolova enolončnica, pecivo, kompot Mesna rižota, rdeča pesa v solati, sadje Jota, njoki, domači kompot Zdrobova juha, pohan sir, krompirjeva solata
POP. MALICA Sadje Sadje Sadje Sadje Sadje

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico spremeniti jedilnik.

* Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost – Uredba EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014. Seznam alergenov v posameznih jedeh je objavljen v kuhinji in v prilogi na spletni strani.

 

 

(Skupno 8.318 obiskov, današnjih obiskov 54)
 
 
 
Dostopnost