Skoči na glavno vsebino

Medobčinski nogometni turnir na Rakeku

V četrtek, 15. maja 2014, je na Rakeku potekal 4. medobčinski turnir v nogometu za učence in učenke tretje triade. Na Rakek smo odšli v okviru športnega dne, ki se ga je udeležilo 22 učencev.

Najprej so se pomerili naši fantje z OŠ Antona Globočnika iz Postojne. Kljub zelo dobremu začetku, so nasprotniki v kratkem časovnem razmiku zadeli štirikrat in zasluženo slavili. Sledila je tekma z OŠ Livada. Tudi učenci iz Livade so bili pretrd oreh in nas premagali z rezultatom 4 : 0. V tretji tekmi proti OŠ Stari Trg so fantje zaigrali veliko bolje in kar nizali priložnosti, vendar jim zadetka ni uspelo doseči. So pa v drugem polčasu, po nekaj nezbranih minutah, prejeli dva zadetka in na koncu izgubili. Zadnjo tekmo so igrali za 7. mesto z OŠ Notranjski odred iz Cerknice. Tekma je bila dokaj enakovredna. Po prejetem zadetku so se vendarle zbrali in dosegli izenačujoči zadetek. Tega je dosegel učenec Aljaž Papež, po lepem samostojnem preigravanju. Tekma se je končala z neodločenim izidom. Sledile so enajstmetrovke. Po prvih dveh naših zgrešenih strelih se je kasneje izkazal naš vratar, učenec Tomaž Želko, ki je kar trikrat ubranil strel z bele točke in poskrbel za končno 7. mesto naše fantovske ekipe.

Po prvih dveh tekmah naših fantov so začele igrati tudi naše učenke. Prvo tekmo so odigrale proti Postojni in kljub številnim priložnostim odigrale samo 1 : 1. Zadetek je dosegla učenka Veronika Đekanović, po lepi akciji učenk. Drugo tekmo so igrale proti domači šoli. Tekma je bila veliko bolj izenačena. Naše igralke so po zelo lepi akciji povedle, zadetek je dosegla učenka 7. razreda Tina Kastelic. Kljub zelo dobri igri pa so učenke spet prejele gol in tudi ta tekma se je končala z rezultatom 1 : 1. Na koncu so izvajale učenke strele na male gole. Tukaj so učenke preveč grešile in osvojile končno tretje mesto.

Po odigranih tekmah smo se odpravili še na kosilo v OŠ Rakek ter takoj zatem odšli domov.

Učencem in učenkam čestitamo za uspešne nastope in želimo še več sreče v prihodnje.

Učitelj: Matjaž Kešanski

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost