Skoči na glavno vsebino

Župan sprejel najboljše učence, ki zaključujejo devetletko

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj je sprejel učence Osnovne šole Košana in Osnovne šole Pivka, ki so bili vsa leta osnovnega šolanja nadpovprečno uspešni.

Z današnjim dnem se odličnjaki poslavljajo od osnovnošolskih klopi in zasluženo odhajajo na počitnice. Seveda nestrpno pričakujejo, kakšno znanje jim bo prineslo nadaljnje srednješolsko obdobje, večina pa jih še ni odločena o nadaljnji študijski poti.

Župan je učencem čestital in jim zaželel vse najboljše v nadaljnjem šolanju in bodočem poklicu. Osnovna šola je morda res osnovni korak v izobraževanju, a vsekakor najpomembnejši. Učenci se naučijo vztrajnosti, potrpljenja, učenja, sodelovanja in osnovnih vrednot. Stkejo prve močne prijateljske vezi, ki jih bodo pomnili vse življenje. Po besedah župana izobrazba ni pogoj za uspeh v življenju, je pa dober argument na vse bolj zahtevnem trgu delovne sile.

Letos je osnovno šolo zaključil letnik 2000, eden izmed najštevilčnejših v naši občini. V Košani se poslavlja 9 učencev, v Pivki pa 58 učencev. Med temi so si posebne čestitke župana in simbolično darilo zaslužili Klemen Brezovnik in Sara Sirnik iz Osnovne šole Košana ter 12 učencev iz Osnovne šole Pivka; Nika Česnik, Lea Čopič, Tevž Gorjanc, Tilen Kernel, Špela Križaj, Ana Ludvik, Tjaša Nadoh, Nika Novak, Maruša Penko, Teja Perenič, Laura Šabec in Nejc Tomažič.

Vsem iskreno čestitamo in želimo karseda sproščene počitnice!

Vir novice: OBČINA PIVKA

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost