Skoči na glavno vsebino

Košanski balar 2015

V nedeljo, 14. 6. 2015, se je na košanskem balarju ob 17.00 zbralo staro in mlado, tako kot vsakič na britofški shod. Starejši obiskovalci so prav gotovo podoživljali spomine na nekdanje shode in na plese na balarju, mladi pa so spoznavali narečje in zanimivosti iz življenja nekoč.

Da je balar v Košani sploh zaživel, se je treba zahvaliti Brkinskemu triu, ki se je dobrodelno odzval na to prireditev. Obiskovalci so bili postreženi tudi z golažem in palačinkami. Tako so lahko uživali ob klepetu in obujanju spominov na plese nekoč in danes. Seveda pa se moramo zahvaliti vsem, ki so pomagali, da je prireditev uspela. Hvala gasilcem iz Košane, podjetjema Delamaris d.o.o. in PIVKA d.d. ter papirnici Sponkca. Nenazadnje hvala vsem, ki ste s svojo dobrosrčnostjo prispevali denarne prispevke za naš šolski sklad.

Preden pa nam je zaigral Brkinski trio, so se učenci gledališkega kluba predstavili z igrico V kraljestvu Smrgodol, ki so jo pred tem že zaigrali v Novi Gorici, 3. 6. 2015. Učenci so v šolskem letu 2014/2015 obiskovali gledališki klub, ki je na šoli potekal v okviru projekta Alterenergy. Predstava je nastajala kot gledališka triologija na temo »Don Kihot iz preteklosti v prihodnost«. Ustvarjena je bila v okviru projekta Obnovljivi viri energije v primorskih občinah, financiranega s sredstvi Švicarskega prispevka in vključenih občin.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost