Skoči na glavno vsebino

Zaključna prireditev projekta Jabolko za nasmeh

V petek, 9. oktobra 2015, je bila pred Krpanovim domom v Pivki zaključna prireditev projekta “Jabolko za nasmeh”, ki ga je vodil Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica. Namen projekta je bil povezati ozaveščanje ljudi glede zdrave, sveže, lokalno pridelane hrane s solidarnostjo, tako pomembno za preživetje skupnosti.

Prireditve so se udeležili košanski učenci od 1. do 5. razreda, člani kmetijskega krožka, nadarjeni učenci, ter učenci izbirnega predmeta načini prehranjevanja.

Z zasaditvijo sadovnjakov so šolarjem predstavili pomen in kakovost lokalno pridelane  hrane. V projektu je sodelovalo 12 osnovnih šol primorske in notranjske regije.  Ob tej priložnosti je izšla tudi publikacija, kjer so objavljene zgodbice in risbe o pomenu solidarnosti in medsebojni pomoči za preživetje skupnosti.

Na zaključni prireditvi, ki jo je povezovala Nataša Tič Ralijan, so sodelovale sodelujoče osnovne šole z zanimivimi točkami.

Našo šolo so predstavile Vaške klepetulje z besedilom o zdravi prehrani in pomembnosti sadnega drevja ter skrbi za doma pridelano hrano.

Razglasili so tudi najboljše risbe in zgodbice. Naši učenci so pod mentorstvom Mojce Žnidaršič sodelovali v natečaju za logotip projekta in računalniška grafika z motivom jabolka, ki jo je narisal učenec Luka Šprohar je bila izbrana za logotip projekta. Ta slika je krasila majčke vseh nastopajočih. Čestitamo!

Še nekaj o projektu:

Ker se tudi na naši šoli vsi zavedamo, da bi nam vse to še kako prav prišlo v življenju, smo na naši šoli odločili sodelovati v projektu Jabolko za nasmeh.

Ob pomoči Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica smo aprila pod budnim očesom kmetijskih svetovalcev Darje Zadnik in Mirana Sotlarja zasadili jablane, hruške, češnje, kaki, figo, maline in šparglje. Za posajene rastline so učenci in učitelji lepo skrbeli in strokovnjaki KGZ Nova Gorica menijo, da sadike lepo napredujejo.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost