Skoči na glavno vsebino

Srečanje Literarnega društva upokojencev Slovenije

Vaški klepetulji naše šole sta bili povabljeni na 21. srečanje  Literarnega društva upokojencev Slovenije, ki je bil v novembru v Pivki v Krpanovem domu. Seveda je bila želja organizatorjev, da vaški klepetulji z dobro voljo in humorjem razveselita vse prisotne.

Tako je tudi bilo, saj sta dekleti Manca in Neli obirali, kar jima je prišlo na misel, goste v dvorani pa so mikala tudi vabljiva jabolka, ki sta jih delili po dvorani. Zahvala za jabolka gre Nelinim starim staršem. Ob tej priliki je bil razpisan tudi natečaj za literarna in likovna dela, na katerem so sodelovali tudi naši učenci, hodnik Krpanovega doma pa so krasile številne likovne umetnine naših najmlajših učencev.

Občina – kaj je to?

Sem drugošolka in si ne predstavljam točno, kaj je občina. Učiteljica nam je povedala, da je občina kot množica. To množico sestavlja veliko vasi v bližini Pivke in tudi Pivka je v njej. Učiteljica nam je še povedala, da so Pivki včasih rekli Šempeter. Rekla je še, da stari ljudje včasih še uporabljajo to ime. Občino Pivka vodi župan Robert Smrdelj. Sem ga že videla v šoli v Košani. Tudi mi spadamo pod občino Pivka. Občina ima svojo zastavo in znak. Na znaku je Martin Krpan. Bil je močan in je živel na Sveti Trojici pri Pivki. Njegov znak imamo tudi na rumeni rutici, ki jo moramo obvezno nositi, ko smo pešci.

Sara Krebelj, 2. razred, OŠ Košana

Mentor: Marija Mršnik

Košana

V Košani živi štiristo ljudi,

med njimi smo tudi mi vsi.

Tu hodimo v cerkev, šolo, na pošto in v trgovino,

skupaj imamo se prav fino.

A, to ni od vedno tako,

včasih imela Košana je britof samo.

Kasneje pa zrasla velika je vas,

tu rad živi prav vsak izmed nas.

Urban Zadnik, 4. razred, OŠ Košana

Mentor: Cecilija Pavlovič

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost