Skoči na glavno vsebino

Delavnice Safe.si

V ponedeljek, 11. 1. 2016, nas je obiskala Tjaša Jerman Kuželički in bila gostja na naši šoli kar cel dan. Obiskala nas je v okviru projekta Safe.si – centra za varnejši internet. Najprej se je srečala z učenci prve triade.

Naslov delavnice za najmlajše je bil: “Ne bodi ovčka na internetu”. Izmenjali smo si izkušnje o uporabi interneta in elektronskih naprav. Sledil je ogled nekaj izobraževalnih risank o ovčkah. Z zanimanjem so prisluhnili nasvetom predavateljice in dodali tudi mnoge simpatične komentarje. Spoznali smo tudi nabor dejavnosti na spletu, ki so namenjene otrokom in so zanje varne.
Po malici je sledila daljša delavnica za učence druge triade. Ti učenci že pogosteje uporabljajo računalnike, tablice in telefone in obiski spletnih strani jim niso tuji. Ravno zato je pomembno, da se zavedajo svojih dejanj na spletu. Pogovarjali smo se o objavljanju besedil, fotografij in videoposnetkov na spletu in o lastni odgovornosti ob teh dejanjih, naučili smo se sestaviti varno geslo za uporabo spletnih aplikacij ter utrdili svoje zavedanje o tem, kateri so podatki, ki jih nikoli ne objavimo na spletu.
Najstarejšim učencem na šoli pa je bila namenjena delavnica “Zaščita zasebnosti na spletu”. Ta skupina se večinoma že srečuje z družabnimi omrežji, predvsem s Facebookom. Pogovarjali smo se o ohranjanju zasebnosti, objavi fotografij ter trajnosti teh objav. Ogledali smo si spletno stran Safe.si, kjer najdemo nasvete za različne tažave pri uporabi družabnih omrežij.

Popoldne je bilo izvedeno predavanje za starše, ki pa jih je bilo žal zelo malo. Hvala tistim, ki ste se srečanja udeležili.
Predavateljica nas je na prijeten način popeljala v svet razmišljanja (predvsem) najstnikov. Predstavila nam je pomen spletnega druženja za to starostno skupino ter podala zanimive nasvete za vzpostavljanje in ohranjanje stika z mladostnikom in njegovim delovanjem na spletu.

Oglejte si spletno stran SAFE.SI, kjer najdete obilo nasvetov na varno rabo spleta.

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost