Skoči na glavno vsebino

Odličnjaki pri županu

Tina Kastelic iz Osnovne šole Košana ter Karolina Fatur, Anže Fatur, Žiga Klun, Anže Kruh, Melita Kovač, Karolina Marc, Vid Srebovt in Larisa Šabec iz Osnovne šole Pivke, torej po učnem uspehu nadpovprečni  osnovnošolci letnika 2001, ki zapušča osnovnošolske klopi, so bili danes gostje župana Roberta Smrdelja.

Župan jim je na srce položil misel, »da je znanje stvar, ki se je ne da odvzeti«, čestital jim je za dosežene uspehe in jim zaželel, da bi na bodočih poteh »posrkali čim več od tistega dobrega, kar ponuja življenje«. Da bi uspeli in bili izbrani na šolo, ki si je želijo, ter da bi bili uspešni na področjih, kjer se vidijo, sta jim zaželeli tudi ravnateljiciNeva Brce in Alenka Tomšič.

Župan je učenkam in učencem v dar in v spomin izročil angleško-slovenski in slovensko-angleški slovar. Večina letošnjih najboljših se odpravlja na gimnazije pa na veterinarsko in zdravstveno in še katero tehniško šolo. Nekateri vsaj približno že vedo, kam jih bo peljala pot po srednji šoli: v zdravstveno, veterinarsko, strojniško, računalniško ali glasbeno stroko.

Ravnateljici sta povedali, da so letos osnovno šolanje v Košani zaključile štiri učenke, vse same učenke, v Pivki pa je osnovno šolo končalo 50 učencev, na obeh šolah nekaj manj kot lansko šolsko leto.

Učenci so povedali, da so izmenjave v tujini »res super«, župan pa jim je priporočil, naj vse možnosti za izobraževanje v tujini izkoristijo tudi v bodoče. Sicer pa učenci niso bili gostobesedni. Priznali so, da komaj čakajo konca pouka, pa valete, ki bo 14. junija, predvsem pa se veselijo počitnic. Ni važno kakšnih, na morju ali v senu, samo da so počitnice!

Vsem učencem čestitamo za uspešni zaključek šolskega leta, predvsem pa jim želimo karseda sproščene in lepe počitnice!

POVZETO PO: http://www.pivka.si/project/19450

Vir fotografij: Občina Pivka

(Skupno 389 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost