Skoči na glavno vsebino

Medobčinski otroški parlament

V četrtek, 15. 2. 2018, je na Osnovni šoli Košana potekal medobčinski otroški parlament na temo Šolstvo in šolski sistem. Poleg učencev naše šole so na parlamentu o tej temi spregovorili še učenci Osnovne šole Antona Globočnika in Osnovne šole Miroslava Vilharja Postojna, Osnovne šole Pivka in Osnovne šole Prestranek. Pogovorili smo se o tem, kako bi učitelji ter ravnatelji lahko izboljšali in prilagodili šolo učencem. Vsaka šola je predstavila svoj pogled na to temo, z nami pa so svoje mnenje delili tudi župan občine Pivka, gospod Robert Smrdelj ter naša ravnateljica, Neva Brce. V predstavitvah učencev so bili primeri, kaj bi učenci v šoli spremenili, kako bi jo izboljšali in kaj jim je v šoli všeč. Vse predstavitve so bile zelo zanimive. Slišali smo številne predloge za spremembo načina poučevanja, za drugačen odnos učiteljev do učencev, o uvedbi praktičnega pouka, o želji po več športnih dejavnosti, o bolj pravičnem ocenjevanju ter o modernizaciji pouka.

Proti koncu so učenci v debati ponovno povedali, kako bi šola po njihovo res morala potekati ter kaj jih moti pri učiteljih in ostalih učencih. Učenci so na koncu glasovali za šolo, ki je po njihovem mnenju imela najboljšo predstavitev. Med štetjem glasov smo si ogledali filmček, ki so ga posneli učenci šestega razreda iz OŠ Košana, v katerem so pokazali, kakšno sanjsko šolo si želijo, ter kako so v resnici tudi skromni in uživajo ob preživljanju svojega vsakdana v svoji resnični in posledično nekoliko manj sanjski šoli.

Zmagali smo učenci OŠ Košana, s kar 13 glasovi, sledili pa so nam učenci OŠ Pivka s 7. Učenci obeh šol smo se tako uvrstili na regijski otroški parlament, ki bo potekal na Vrhniki.

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost