Skoči na glavno vsebino

Na prazniku mobilnosti tudi naši učenci in otroci iz vrtca

Povzeto po prispevku s spletne strani Občine Pivka: POVEZAVA

V okviru občinskega praznika in v okviru projekta Celostna prometna strategija Občina Pivka je danes pred Krpanovim domom potekala pisana in živahna prireditev s sloganom S trajnostjo mobilnostjo do medgeneracijskega druženja občanov v Pivki, glavni cilj pa je bil ozaveščanje prebivalstva o trajnostni mobilnosti za razvoj občine.

Na ploščadi pred Krpanovim domom so se vrtela kolesa in kolesca, plastična in tudi tista na električni pogon. Fantje so se lahko preizkusili v menjavi zračnice kolesa, malčki iz vrtca so se na kolescih, skirojih in poganjalčkih preizkušali na poligonu in med ovirami. Gasilci in njihova vozila so vedno zanimivi, najbolj atraktiven pa je bil pogled z 26 metrov visoko iztegnjene gasilske lestve. Policisti in redarji so pokazali kopico zanimive nadzorne opreme. Na stadionu je potekala mala šola nordijske hoje, v Krpanovem domu predavanje o zdravem življenjskem slogu. Na panojih so bili na ogled izsledki nove prometne strategije.

Trajnost na različnih področjih so promovirali udeleženci za stojnicami – Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Postojna, Kovod, ki skrbi za zdravo pitno vodo, naši Sopotniki, ki omogočajo mobilnost starejši generaciji in drugi…

Prireditve se je udeležil in vse pozdravil tudi župan Robert Smrdelj. Vodja projekta Celostna prometna strategija Občine Pivka Matej Dobovšek iz podjetja Lineal d. o. o. Maribor pa je povedal, da so do zdaj izdelali strategije za sedem slovenskih občin, trenutno končujejo tudi CPS na Muti. “Izkušnje s Pivko so zelo dobre. Zelo dobro smo se ujeli s kadrom na občini, s katerim zelo dobro sodelujemo. Pokazatelj je tudi današnja prireditev z zelo veliko aktivnostmi. Če pa govorim o občini in mestu z vidika prometnih ureditev, so tu določene težave, na primer tranzitni promet proti Hrvaški, marsikje pa manjkajo tudi kolesarske povezave. To sta dva glavna izziva,” je povedal Dobovšek.

Namen strateškega dokumenta, ki ga je v okviru projekta, ki ga financira ministrstvo za okolje in prostor v okviru Sklada za pomembne spremembe za leti 2017 in 2018, je, da ima občina dokument z navedenimi konkretnimi ukrepi ločenih po zvrsteh, peš promet, kolesarki, mirujoči, potniški… “Upravitelj prometnih ureditev, občina, ima zdaj smerokaz za delo v naslednjih petih letih. Za občane bodo najbolj atraktivne kolesarske povezave, ki smo jih predvideli znotraj naselja Pivka in povezave med naselji.  Na naši razstavi so ukrepi natančno predstavljeni,” je še pojasnil vodja projekta Matej Dobovšek.

Foto: Občina Pivka

 

 

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost