Skoči na glavno vsebino

Regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica

Letos se je naša šola že tretjič udeležila regijskega tekmovanja za Zlato kuhalnico, ki  je potekalo v sredo, 16.5.2018, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Izoli. Tokrat se je v pripravi rižote in vanilijeve kreme s sadjem med sabo pomerilo v dveh skupinah  kar 12 ekip osnovnošolcev. Konkurenca je bila zares velika. Učenci so na različne načine pripravljali rižoto in vanilijevo kremo s sadjem, ter jo tudi servirali.

Iz kuhinj se je ves čas tekmovanja vil omamen vonj po najrazličnejših začimbah, zelenjavi in sadnih omakah. V vanilijevih kremah smo lahko zaznali koščke oz. okuse sadja, predvsem jagode, kar nam je bilo postreženo v izvirnih skodelicah.  S postavitvijo na krožnike in razstavno mizo so učenci pokazali svojo kreativnost in ustvarjalnost. Na svojih krožnikih so predstavili prave kulinarične umetnine, na katere so lahko ponosni.

Strokovna komisija je podelila zlata in srebrna priznanja. Dve najboljši ekipi, ki sta prejeli zlato priznanje, se bosta oktobra v Portorožu udeležili državnega tekmovanja.

Ekipa naše šole je prejela srebrno priznanje. Vloženega je bilo veliko truda, za kar si zaslužijo pohvalo.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost